MÜCADELE- Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Demokrasi Ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ve Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin’in katıldığı toplantıda, Diyarbakır’da düzenlenen Karpuz Festivali, Kayapınar Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Festivali ile DEDAŞ’ın vatandaşı isyan noktasına getirdiği faturalar elle alındı. Toplantı DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yapıldı.

 

Siyasetin hiçbir şekilde görüşülmediği, sadece sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda başkanlar şu konular üzerinde uzlaşma sağlayarak Kayapınar Belediyesi tarafından yapılan gençlik Festivalinde sosyal mesafeye dikkat edilmediğine dikkat çekilerek şu açıklamalarda bulunuldu: Büyükşehir Belediyesi Dağkapı meydanında, Kayapınar Belediyesi kendi bulunduğu alanda binlerce kişiyi aynı alana toplayıp kentin kırmızı şeridin dışına çıkmasına engel koydular. Vatandaşın aşı olması için sürekli çağrı yapan, maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarıcı mesajlar yayınlayan valilik, kaymakamlık ve belediyeler,  eğlence, para harcamak söz konusu olduğunda bütün mesafeleri ortadan kaldırıyor. Diyarbakır’da bu yıl düzenlenen 11. Karpuz festivalinin kentin tanıtımı için anlamlı bulduklarını ancak Tasarruf Tedbirleri ile İlgili 2021/14 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesine uyulmamakla beraber, Covid-19 nedeniyle düzenlenen konserde, sosyal mesafe ve maske kuralına uyulmadığına dikkat çekildi.

 

Kayyum olarak görev yapan Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen Gençlik festivalinde Kürt vatandaşlarımızın yaşamış olduğu bir kente Kürt sanatçıların yer almamasının manidar olduğuna dikkat çekildi. Kayapınar İlçe sınırları içerisinde yer alan 75 parkında düzenlenen parkta üç gün düzenlenen festivalde sanatçı Öykü Arman, Rap Sanatçısı Resul Aydemir, Azeri Sanatçı Nahide ve Mustafa Ceceli’nin yer aldığı programda Kürt sanatçıların yer almaması eleştirilirken, festival maliyetinin de kamuoyu ile paylaşılması gerektiği ifade edildi.

 

Pandemi sürecinde sosyal mesafe ve maske kurallarının hiçe sayıldığı bu tür etkinliklerde halkın sağlığında ciddi tehditler oluşturulduğu belirtildi.

 

Öte yandan vatandaşı isyan noktasına getiren elektrik faturalarının da ele alındığı toplantıda başkanlar DEDAŞ yetkilileri ile görüşeceklerini görüşme taleplerinin olumlu veya olumsuz geçmesini kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade ettiler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim