MÜCADELE HABER- Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte havalarında soğuması vatandaşları hastalıklara karşı mücadelede aktarlara yönlendirdi. Hastalanmamak için çareyi aktarlarda arayan vatandaşlar, özellikle ıhlamur, zencefil, zerdeçal, havlıcan kökü, karanfil, nar çiçeği ve ada çayı gibi en çok satılan şifalı bitkileri tercih ediyor.

 

'VÜCUT HEM DİRENÇ KAZANIYOR HEM DE KORUYUCU KALKAN GÖREVİ GÖRÜYOR'

Özellikle havaların soğumasıyla beraber işlerinde yoğunluk olduğunu kaydeden aktar Şaban Demir, "Memleketimizin kış şartları Türkiye'nin öteki illerine göre biraz daha ağır olduğu için kış çayına rağbet öteki illerden biraz daha fazla oluyor. Müşterilerimiz özellikle karanfil, tarçın, zencefil, havlıcan kökü istiyorlar. Bu ürünlerden yeni bir karışım yaparak müşterilerimize veriyoruz ve yapımı konusunda da kendilerine gereken bilgiyi veriyoruz. Onlar da verdiğimiz tarife uyuyorlar. Bu ürünler sayesinde kış boyunca vücut hem direnç kazanıyor hem de koruyucu kalkan görevi görüyor. Kış nezlesine kapılan hastalarımız geliyor. Bünye düşüklüğü çeken hastalarımız geliyor onlarla ilgileniyoruz" dedi.

 

'BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİN DAHA KUVVETLİ OLMASI İÇİN KIŞ ÇAYLARINI TERCİH EDİYORUZ'

Şifalı bitkiler almak için aktara gelen vatandaşlardan Engin Dursun, özellikle tarçın, zencefil ve karanfil gibi karışımlardan oluşan kış çaylarını tercih ettiklerini söyledi. Aktarların verdikleri tarifler doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Dursun, "Bu memleket soğuk bir memleket. Bağışıklık sistemimizin daha kuvvetli olması için genellikle kış çaylarının tercih ediyoruz. Tarçın, karanfil, zencefil bu tür karışımlarla yapılan çaylar bağışıklık sistemine daha iyi geliyor. Hem bizim için hem de çocuklarımız için çok iyi oluyor. Bu karışımları almak için bilindik aktarıcıları gidiyoruz ve onların bizlere sunduğu karışımları uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim