MÜCADELE- Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin Cevatpaşa Mahallesi'nde bulunan ve halk sağlığını tehdit eden çöp ev, Sur Belediyesi ekiplerince temizlendi. Sur Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle, “İlçemiz Cevatpaşa Mahallesi'nde metruk bir bina içerisinde yer alan Çöp Ev olarak adlandırılan halk ve çevre sağlığını tehdit eden Yapı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

 

Geçtiğimiz günlerde 44 metruk yapının yıkımına da başladığını açıklayan Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, "Boş arazileri de çocuk oyun parklarıyla yeşil alanlarla ilçemizin daha yaşanılabilir hale getireceğiz" demişti.

 

 

“44 BİNADAN OLUŞAN METRUK YAPILARI YIKMAYA BAŞLADIK”

Kaymakam Çiftçi, Suriçi'nin tescilli alan olması nedeniyle bina yıkmanın yapmanın zor olduğunu belirterek, "İlçemiz, kadim bir ilçe. 33 medeniyetin yaşadığı bir alan ve çok eski ilçe olması itibarıyla hem tarihi tescilli yapıların çokluğu hem de ekonomik ömrünü tamamlayan yapıların çokluğu dolasıyla zaman zaman sıkıntılar yaşıyor olabiliyoruz. Bu sıkıntılardan bazıları da metruk, vasıfsız duruma düşen yapıların hem çevreye bıraktıkları kötü etki, genel asayişi, genel güvenliği etkilemeleri ve çevresel etkileri itibariyle ilçemize önemli bir sıkıntı oluşturmalarıydı. Bu sorun üzerinde yaklaşık 3 yıldır çalışıyoruz. Burada bina yıkmak da zor, yapmak da zor çünkü Suriçi tescilli bir alan. Yaptığınız her işlemin sonucundan veya öncesinden koruma kurullarından izin almanız gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer paydaş kurumlarla mutlaka koordinasyon içinde olmanız gerekiyor. Sur ilçemizin de en önemli sorunlarından biri olan metruk bina sorununu çözme noktasında 3 yıldır çalıştık ve neticeye vardık. Geçtiğimiz ay içinde ihalesini yaptık ve 1'inci etap 44 binadan oluşan metruk yapıları yıkmaya başladık" açıklamasında bulunmuştu. (Mücadele Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim