MÜCADELE- Sur’daki tarihi evlerin taşların çalınmasının yanı sıra son aylarda tescilli yapılar, define avcılarının hedefi oldu. Kimliği belirsiz kişiler, şantiye çalışanlarının elbiselerini giyerek, bazı evlerin etrafını sac ve brandalarla kapatıp, içerisinde define arıyor. Sahte evraklara sahip olduğu belirtilen bu kişilerden bazıları, 29 Nisan’da Cemal Yılmaz Mahallesi’nde tescilli bir yapıda define ararken fark edildi.

 

Yaşananları anlatan Kartal, “29 Nisan’da evime bakmaya geldim. Baktım evin etrafına branda çekilmiş ve bazı kişiler çalışıyordu. Ben de ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye sordum. ‘Çalışma yapıyoruz’ dediler. Kendilerine ‘bu çalışmaya benzemiyor. Ev sahibiyim’ dedim. Aramızda tartışma çıktı. Üzerlerinde İnşaat elbiseleri vardı. Birisi bana memur olduğunu söyledi. Ben de polisi aradım. Bunun üzerine kaçtılar” dedi.

 

KARTAL, TESCİLLİ EVİNİN BİRAN ÖNCE YAPILMASINI İSTİYOR

Kaçanların kazma ve küreklerini evde bıraktığını aktaran Kartal, şikayetçi olması üzerine polislerin olay yerinde parmak izi aldığını ifade etti. Kartal, “Daha önce de bodrumumuzu kazmışlardı. Diğer odalarımızı da kazmışlardı” dedi. 7 yıldır binalarının yapılmadığını ve kendilerinin mağdur edildiğine dikkati çeken Kartal, “Bu kazıları yapanların yakalanmasını istiyoruz. Bizim bu evlerde nöbet tutmamız gerekiyor. Her defasında bir pencere, bir bodrum kazılıyor. Bir an önce evin yapılmasını bekliyoruz” dedi. (MA)

Editör: TE Bilisim