Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi surların bir burcunda biriken çöplere dikkat çekip yetkililerin harekete geçmesi amacıyla  geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberin ardından yürekleri yakan bir dram ortaya çıkmıştı. Çöp yuvasına dönen tarihi burcun içinde, kalacak yerleri olmayan iki Suriyelinin yaşadığı ve kimseler görmesin diye de burcun kapısını perdeyle kapatan Suriyelilerin, günlerdir burada yaşam mücadelesi verdikleri ortaya çıkmıştı.

 

 

İki Suriyelinin yaşadığı tarihi burcu ziyaret eden DİKTUMDER (Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği)Başkanı Kenan Aksu, konuya ilişkin şöyle konuşmuştu:  “Aldığımız bilgilere göre iki tane Suriyelinin bu burcun dibinde yaşadığını ve kaldığını öğrendik. Tabi bunlar da insandır ve kardeşlerimizdir. Onları sahiplenmemiz gerekmektedir. Ayrıca bu tür yerlerinde acilen korunmaları lazımdır.Biz gerekli birimlerin hareket edeceklerine inanıyoruz. Burada yaşayan insanlarımıza da yazık ama böyle tarihi bir yerde kalmaları doğru değildir. Bir an evvel buraların korunması, sahiplenilmesi ve insanların buralara gelip kalmalarını önleyici tedbirlerin alınması lazımdır.”

 

DİKTUMDER Başkanı Kenan Aksu'nun bu açıklamasının ardından yetkililer harekete geçti.iki Suriyelin günlerdir içinde yaşadığı, üşümemek için ateş yaktığı ve burada yaşadıklarını kimseler görmesin diye kapısını bir perdeyle kapattığı burcun kapısı, bu kez hiçkimse girmesin diye yetkililer tarafından demir parmaklıklarla kapatıldı.Yetkililerin, tarihi burcun içindeki çöpleri temizlenmeden kapısına demir vurmadı ise dikkat çekti. Bu arada barınacak bir yerleri olmadığı için günlerdir tarihi burçta yaşam mücadelesi veren iki Suriyelinin nereye gittikleri, nerede kaldıkları yetkililerin sahip çıkıp çıkmadığı henüz öğrenilmedi.

Editör: TE Bilisim