Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Gazetemizin 4 Ocak’ta yaptığı “Surların üstü çöpten geçilmiyor” haberinin duyulmasının ardından Deva Partisi Diyarbakır Gençlik Politikaları Başkanlığı tarafından 20 kişilik bir ekiple hem surların etrafı hem de surların üstü temizlendi.

 

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan tarihi surların içi biriken çöp ve molozlar nedeniyle geçtiğimiz aylarda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından uzun süren çalışmalar sonucu temizlendi. İçi temizlenip prıl pırıl hale getirilen tarihi surların üstü ise çöpten geçilmiyor. Yasak olmasına rağmen bazı vatandaşların fotoğraf çekmek için üstüne çıktığı tarihi surlara çöp atıp kirletilmesine büyük tepki gösteren Diyarbakır halkı, surların üstünün bir an önce temizlenmesi için yetkilileri göreve davet etti. 

 

 

Gazetemizin 4 Ocak’ta yaptığı “Surların üstü çöpten geçilmiyor” haberinin duyulmasının ardından Deva Partisi Diyarbakır Gençlik Politikaları Başkanlığının Sur etrafında ve üstünde oluşan kirlilik ile alakalı bir faaliyet çalışması yaptı. 

 

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde bulunan ve tarihinin 12 bin yıllık olduğu belirtilen Hazreti Süleyman Parkı çevresinde yer alan İç Kale Surlarında biriken çöp yığınları temizlendi.Yapılan etkinliğe 20 kadar Deva Partisi mensubu olan üyeler destek verirken, etrafta biriken ve görüntü kirliliğine sebep olan çöplerin toplanması vatandaşların takdirini kazandırdı.

 

“DİYARBAKIR SURLARIMIZIN İÇLER ACISI DURUMUNU GÖZ ARDI EDEMEZDİK”

Yapılan farkındalıkla birlikte kentte yaşayan vatandaşlara örnek olmak istediklerini söyleyen DEVA Partisi Diyarbakır İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Yücel Karadaş, “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve tarihi M.Ö. 7500 yılına dayanan Diyarbakır’ımızın tarihi Surları adeta çöp yuvasına dönmüş durumda. Pandemi sürecinde her yerin kapalı olmasından ötürü insanların uğrak yeri olan ve 27 Sahabemizin de içerisinde bulunduğu Hazreti Süleyman Parkı ve İç Kale Müzesi’ni de içinde barındıran Surlarımızın hijyene ihtiyaç duyduğu bugünlerde, kentimizin en önemli yapısı olan Diyarbakır Surlarımızın bu içler acısı durumunu parti teşkilatı olarak göz ardı edemezdik. Basında yer alan haberlerde Surların kirliliğine ilişkin haberler amacıyla olsun, halkın tepkisine ses olabilmek için olsun, toplumsal farkındalık yaratmak için olsun DEVA Diyarbakır İl Gençlik Çalışmaları, İl Kadın Çalışmaları, Kültür ve Sanat Çalışmaları Başkanlıkları olarak aynı duyarlılığı ve hassasiyeti tüm yetkililerimizden bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim