Fatih SURUÇ

MÜCADELE- TEMA Vakfı Eğitim Programı anaokulu, 1. ve 2. sınıf, 3. ve 4. Sınıflar ve ortaokul olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Program çocukların doğada zaman geçirmeleri, gözlem yapmaları, doğayı tanımaları ve keşfetmeleri için hazırlandı. Bu kapsamda TEMA Eğitim Portalında bulunan ‘Topraktan Gelen Besinler Ekinliği’ ve Hava Durumu Dedektifi Etkinliği’ mevcuttur.

 

TEMA Vakfı Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Temsilcisi Meki Göger koordinatörgünde Bağlar ilçesinde bulunan Arif Eminoğlu İlkokulunda yaklaşık 100 öğrenciye hazırlanan etkinlik kitapları dağıtırken, Şehit Birkan Göndüz Ortaokulu öğrencilerine 100 adet TEMA Gönüllülük Rozeti ve Fatih Ortaokulunda 100 öğrenciye de rozet, afiş ve bilgilendirme yapıldı.

 

 

Konuya ilişkin açıklama yapan TEMA Vakfı Bağlar İlçe Temsilcisi Meki Göger, “Yavru Tema ve Minik Tema Eğitim Programları, ortaokul, ilkokul ve anaokulu düzeyindeki çocuklar için tasarlanmıştır ve bir eğitim öğretim yılı boyunca farklı dersler ve kulüp çalışmaları kapsamında uygulanmaktadır. İlk saha uygulamalarına 1996 yılında başlanan 2014 yılında yapılan geliştirme ile eğitim programı, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gönüllü öğretmenler tarafından yürütülmektedir. 2018 yılında TEMA eğitim programının içerik ve kapsamı tamamen yenilenmiştir.

 

Temel amacı çocuklara ekolojik okur yazarlık konusunda farkındalık kazandırmak olan program, çocukların doğadaki diğer canlılara empati geliştiren ve günlük yaşamdaki tercihlerinin doğayı nasıl etkilediği konusunda farkında olan bireyler olmalarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Disiplinler arası bir yaklaşımla hazırlanman program, çocukların doğa ile buluşmasına olanak sağlayan etkinliklere ağırlık vererek aynı zamanda doğayla bağ kurmalarını da amaçlamaktadır. ” Dedi.

 

Öte yandan programı uygulamak isteyen öğretmenler için eğitim Portalı (e-tema.org) ile tüm eğitim içeriklerine ve materyallerine dijital olarak da ulaşılabilmektedir.

Editör: TE Bilisim