MÜCADELE HABER- Şanlıurfa’da Eyyübiye ilçesinde bir şahsın, sokak ortasında küçük bir çocuğa uyguladığı şiddet karşılıksız kalmadı. Haleplibahçe Mahallesi’nde 14 Kasım günü yaşanan olayda, iddialara göre sokaklarda sürücülerden ve dükkan sahiplerinden harçlık isteyen çocuk, su içmek için sürekli bir iş yerine girip çıktı.

 

Bu duruma öfkelenen iş yeri sahibi Mahmut A., yakaladığı küçük çocuğu tekme tokat dövdükten sonra kaldırıp yere çarptı. İşyerinin güvenlik kamerasına yansıyan bu görüntülerin oluşturduğu tepkiler üzerine Mahmut A. dün gözaltına alındı. Şiddet gören çocuğun ailesinin şikayetçi olmadığı öğrenilen Mahmut A., emniyette alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu yapılan işyeri sahibi Mahmut A., bir anlık öfkesine yenildiğini belirterek pişman olduğunu dile getirdi. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen iş yeri sahibi ‘çocuğa karşı darp’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Urfa Valiliği’nden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Eyyübiye ilçesinde 14 Kasım 2020 günü meydana gelen küçük bir çocuğumuzun darp edildiği vicdanları yaralayan olayın görüntülerinin sosyal medyada yer alması üzerine, görüntüleri inceleyen güvenlik güçlerimiz tarafından kimliği tespit edilen M.A. adlı şahıs olayın yaşandığı gün gözaltına alınmış olup, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır. Ayrıca yaşanan üzücü olaya maruz kalan evladımız ve ailesiyle irtibata geçilmiş olup, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından mağdur çocuğumuza ve ailesine gerekli her türlü maddi ve manevi sosyal destek sağlanacaktır” denildi.

Editör: TE Bilisim