MÜCADELE- Günlük vaka sayısında günlük 2 bini aşan ve haftalık vaka artışında 2’nci sırada olan Diyarbakır’da kapatılan pandemi servisleri yeniden açıldı. Hasta yatakların dolmaya yakın olduğu kentte dikkat çeken bir paylaşım yapan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Pandemi Koordinatörü Dr. Yenal Karakoç, vatandaşları aşı olmaya davet ederek şu paylaşımda bulundu: “Rica ediyoruz, yardım istiyoruz, destek istiyoruz. Covıd vaka sayısı şiddetli bir şekilde yükseliyor. Hastalarımızı kaybediyoruz. Lütfen destek verin. Aşılamanızı tamamlayın, kalabalık yerlerden uzak durun. Maskenizi takın. Bu mücadele sadece sağlık çalışanlarının değil. 08 Ağustos itibarı ile yaklaşık 2 milyon nüfuslu Diyarbakır’ımızda 2 doz Aşı uygulanan kişi sayımız 271.690 kişi Haydi Diyarbakır desteğinizi gösterin el birliğiyle sayımızı artıralım, bu yayılımdan kurtulalım. Aşı + Maske + Mesafe mücadele desteğinizle kazanılacak.

 

“AŞI ORANIMIZDA ARTTIKÇA, VAKA SAYIMIZDA DÜŞECEK”

Diyarbakır kadim şehirsin. Diyarbakırlı düşüncelidir. Hep beraber elbirliğiyle aşılanmamızı tamamlayalım. Mücadeleye herkes destek verirse yayılımı kırabiliriz. Aşı oranımızda arttıkça, vaka sayımızda düşecek. Hastane yatışımızda düşecek. Can kaybımız da düşecek.” İfadelerini kullandı.

 

9 Ağustos tarihi itibariyle aşılanma oranında yüzde 45,2’yi bulan Diyarbakır’da toplam yapılan aşı sayısı 854.904 olurken 1. Doz kişi sayısı 527.805, 2. Doz aşı uygulanan kişi sayısı ise 287.930 olarak belirlendi. Türkiye’de toplam aşı yapanların sayısı ise 77.423.614. (Mücadele Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim