MÜCADELE- Vatan Partisi Diyarbakır İl Örgütü kongre yaparak yeni yönetimini seçti.  Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de katıldığı kongrede Vatan Partisi tam kadro Diyarbakır’daydı. Kongrede Ferdi Tanhan’ın başkanlığında Gıyasettin Kırboğa, Kerem Duran, Mehmet Haştak, Mehmet Sevim, İsmail Dinç ve Suat Koçyiğit Vatan Partisinin yeni Diyarbakır il yöneticisi oldular.

 

Kongrede konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’nin ekonomik olarak zor bir döneme girdiğini anlatarak, üretim devrimiyle bu sorunları çözeceklerini vurguladı ve üretim devriminin Türkiye’nin mecburiyeti olduğuna dikkat çekti. Perinçek, PKK’nın beyaz bayrak açıp teslim olmasını istedi. Dağdakilere kardeşim diyen seslenen Doğu Perinçek, “Sizi delilo’ya çağırıyorum, Amerikan düdüğüyle dans yapmayın Size yakıştırmıyorum o dağlardaki kardeşlerim. Davul zurnaya çağırıyorum sizi. PKK’nın sonu gelmiştir.” dedi. Sadaka ekonomisine son vereceklerini söyleyen Perinçek, “Tasarrufla, yatırımla herkese iş, çalışma, üretim vaat ediyoruz. Bütünü kaynakları üretime aktaracağız, üretim devrimi de bu.” diye konuştu.

 

“İŞ DAHİL HERŞEY SADAKA OLARAK DAĞITILMAKTADIR”

Kongrede seçilen Vatan Partisi İl Başkanı Ferdi Tanhan’da yaptığı konuşmada Diyarbakır’ın sorunlarına dikkat çekerek şunları söyledi: “AK Parti yönetiminin yeteneksizlikleri, sadakacılığı, liyakatsizliği, torpilciliği, üretimi ve üreticiyi bastıran siyasetlerine insanımız katlanacak durumda değil. İş dahil her şey sadaka olarak dağıtılmaktadır. Hastanede sıra almak için bile torpil gerekiyor. Selahattin Eyyubi Hastanesinde yolsuzluk almış başını gidiyor. Amatör Futbol kulüpleri gençlerin hayallerini çalıyor. Analar evlatlarını uyuşturucuya kaptırdığı için feryat halinde. Hala topraksız köylü var. Susuz köylü var. Elektriksiz köylü var. Siyasi Parti kapısına gelmeden devlet kapısındaki en ufak işi çözülmüyor kimsenin. Köylünün göz nuru DEDAŞ faturası, alın teri faiz olmuş. Bizim Diyarbakır’a en büyük vaadimiz: birliktir, üretimdir, mertliktir!” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim