Fatih SURUÇ

MÜADELE HABER- Türk Dili ve Edebiyatı mezunu ve aynı zamanda gazetemizin köşe yazarı Vegan Anne Elîda Zerrî “Biriyle dost olabilmek için, onunla aynı türe ait olmanıza gerek yoktur.” Sloganıyla çıkarttığı “Reşo ile Bozo” kitap raflarında yerini aldı. Küçük bir köyde yaşayan Bozo isimli bir çocuk ile Reşo isimli bir dananın dostluğunu anlatıyor. Kitap’ın yayınevi dışındaki tüm gelirleri ise sokak hayvanları için kullanılacak.

 

 

“ÇOCUK KİTAPLARINDA GENELLİKLE TÜRCÜ BİR DİL KULLANILIYOR”

Çocuklara tüm hayvanların yaşam hakkına sahip olduğunu ve hiç birini öldürmeye hakkımız olmadığını söyleyen Zerrî, “Çocuk kitaplarında genellikle türcü bir dil kullanılıyor. Yani hayvanları ötekileştiri bir dil. Kedi ve köpek dışındaki hayvanların yaşam haklarından bahsedilmiyor. Bu büyük bir eksiklik. Oysaki çocuklarımıza tüm hayvanların eşit oldukları bilincini aşılamalıyız. Hikaye kitapları bu konuda çok önemli. Çocuklara tüm hayvanların yaşam hakkına sahip olduğunu ve hiç birini öldürmeye hakkımız olmadığını, bir Dana’nın da bir Köpekten veya bizden farkı olmadığını anlatabilmek için bu hikayeyi yazmak istedim. İnanıyorum ki çocuklar ve bu hikayeyi çocuklarına okuyacak olan ebeveynler üzerinde bir farkındalık oluşacaktır.” Diye konuştu.

 

“TÜM GELİR SOKAK HAYVANLARINA HARCANACAK”

Yayınevi dışında gelecek olan tüm gelirin sokak hayvanları için kullanılacağını da söyleyen Zerrî, “Veganlığı insanlara yaymak ve veganlığın çoğalması en büyük arzumdur bu hayatta. Buna katkı sunmak için elimden geleni yapıyorum her ortam ve her şartta. Veganlığa dair kitap sıkıntısı fazlasıyla var. Bu sebeple kalemimi bu yönde kullanmak istedim ve böylece daha çok insana ulaşmış olacaktım. Daha çok insana veganlığı, hayvan sevgisini aşılamış olacaktım. İlk olarak hikaye ile başladım. Çocuklar bu kitabımı okurken muhakkak etkileneceklerdir. Ve tabi çocuklarına bu kitabı okuyan ebeveynler de... En azından hayvanların yenilmemesi konusunda bir farkındalık yaratmış olacağıma inanıyorum. Yayınevi dışında şahsıma gelecek olan tüm gelir sokak hayvanları adına harcanacaktır. Diyarbakır'da ikamet ediyorum ve zaten hali hazırda onlarca sokak hayvanı ile ilgileniyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim