MÜCADELE- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni'ne katılarak 20 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Programda eğitimle ilgili net mesajlar veren Erdoğan, okulları açık tutmakta kararlı olduklarını söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

 

"Bugün atamasını gerçekleştireceğimiz 20 bin öğretmenizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Son atamalarla okullarda görev yapan öğretmen sayımız 1 milyon 137 bini bulacaktır. Şu anda okullarda görev yapan öğretmenlerin 700 binini bizim dönemimizde atayarak öğretmen açığını kapattık. Okullarımızın ve sınıflarımızın öğrenci mevcutlarını azalttık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokullarda 17, ortaokullarda 16, liselerde 12 civarında. Avrupa'da öğretmenlerin yaklaşık yarısı işlerinde stres yaşarken bu oran Türkiye'de yüzde 20 civarında.

 

 

"SALGIN DÖNEMİNDE 2 MİLYON TABLET DAĞITTIK"

Çağın gerektirdiği her türlü bilgi ve beceriyle donatılmış yetişmiş insan gücümüzü ekonomimizin, toplumumuzun ve demokrasimizin lokomotifi olarak görüyoruz. Salgın döneminde çocukların uzaktan eğitime erişebilmesi için 2 milyon tablet dağıttık, 8 GB internet verdik. Çocukların eğitimine destek olmak, ailelere kolaylık sağlamak için attığımız en önemli adımlardan biri de ders kitaplarını ücretsiz yapmamızdır. Bunlarla kalmadık, kalmıyoruz. Öğretmenlerimizin durumlarını ve okullarımızın altyapılarını güçlendirmeye çalışıyoruz.

 

"OKULLARIN AÇIK TUTULMASI ÖNEMLİDİR"

Çocukları artık okuldan uzak tutma lüksümüz kalmadı. Okulların açık tutulması önemlidir. Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımıza en iyi eğitimi öğretimi vermekte kararlıyız. Çocuklarımızı pazartesi günü okulları ile buluşturuyoruz. Öğretmenlerimizden isteğimiz bu kurallara eksiksiz uymasıdır. İnşallah okullarımızı tam zamanlı olarak açık tutarak yılı tamamlayacağız."

Editör: TE Bilisim