Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik yaptığı yardımlarla farkındalık oluşturan Şaban Bingöl, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde de çocukların umudu oldu. Babasını kaybetmesiyle hayatını çocuklara adayan genç yardımsever, topladığı yardımları sosyal medya üzerinden binlerce ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak onlara destek oldu. Amacının çocuklara umut olmak olduğunu dilde getiren Bingöl,  “Hedefim dünyada kaç tane yoksul, yetim çocuk varsa onlara umut olmak. Allah’ın izniyle bir dernek açmayı düşünüyorum öyle bir dernek olsun ki dini ırkı beli olmayan bütün insanların evi olsun mazlumların derneği olsun” dedi.  Hayırsever Şaban Bingöl ile yaptığımız röportaj şöyle:

 

 

Kısacası kendinden bahseder misiniz?

Şaban Bingöl: 24 yaşındayım, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde dünyaya geldim. 11 yaşında babamı kaybettim. Silvan ilköğretim okullunda mezun oldum. Arta kalan zamanlarda kendime boyacılık bide pazarda eşya taşımacılığı yapıyordum Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik bölümü mezunuyum. Şimdi ise üniversite hazırlanıyorum.

 

“YÜREĞİ GÜZEL İNSANLARIN DESTEĞİNE İHTİYACIM VAR”

Çocuklara yardım yapmaya nasıl başladınız?

Şaban Bingöl: Babam vefat ederken her Perşembe günü hayrını dağıtmaya çıkınca bir gün sosyal medyada bir afişte çocukların çok güzel güldüğünü gördüm ve mutlu oldum. Bende dağıttığım eşyalarısosyal medyadagün paylaşmaya başladım ve epey teşekkür aldım.Her istediği şeyi alan bir çocukluğum olmadı. Ne zaman bir çocuk görsem yaşayamadığım ve içimde ukde kalan çocukluğum gelir aklıma bu yüzden çocuklar hep bir başka gelir bana belki de beni bu yola iten çocukluğumdur. Şimdiden 25 bin çocuğa umut oldum daha çok çocuğa ulaşmam için yüreği güzel insanların desteğine ihtiyacım var. Allah hepimizden razı olsun ki bir çocuğa umut oluyoruz iyiki varsınız bastığınız her yer huzur koksun.

 

“FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yaptığın yardımları nasıl yapıyorsun, bir yerden destek alıyor musunuz?

Şaban Bingöl:Yaptığım yardımları sosyal medya ve iş adamları tarafında topluyorum. Çocuklara en çok kırtasiye malzemeleri ve mont,ayakkabı ve bayramlarda yetim-yoksul çocuklar için bir kampanya başlatıyorum.Elbise ayakkabı çorap bide onların en vazgeçilmez şeyi oyuncak. Mahalle mahalle dolaşıp yetim yoksul çocukları bulmaya çalışıyorum.Köy okullu ise köy öğretmenlerin arayıp kaç öğrenci olduğunu öğrenip ona göre yardım götürüyoruz. Sonrada sosyal medya da paylaşıp farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. 

 

“ALLAH’IN İZNİYLE BİR DERNEK AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Hedefin nedir, bir dernek veya platform kuracak mısın?

Şaban Bingöl:Hedefim dünyada kaç tane yoksul yetim çocuk varsa onlara umut olmak. Allah’ın izniyle bir dernek açmayı düşünüyorum öyle bir dernek olsun ki dini ırkı beli olmayan bütün insanların evi olsun mazlumların derneği olsun. 

 

“ÇOCUKLAR BENİM ÜLKEMDİR”

Son olarak eklemek istediğiniz?

Şaban Bingöl: Son ekleyeceğim şeyler ise hayat paylaştıkça güzelleşiyor, paylaştıkça güzelleşiriz.Çünkü çocuklar için girdiğim bu yolda her yeri cennette çevirmek istiyorum çünkü çocuklar benim ülkemdir. Çocukları mutlu etmek bu hayattaki en güzel ve en kolay şeydir. Bakkaldan bir gofret alıp bir çocuğa vermek bizden bir şey kaybetmez ama o çocuğun yüzündeki mutluluk size çok şey katacaktır. 

Editör: TE Bilisim