MÜCADELE- Eğitimdeki sorun ve sıkıntılara dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, pandemi sürecinde en çok etkilenen kurumların başında eğitimin aksadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “19 yıllık Ak Parti iktidarı eğitim sistemini yap-boz tahtası haline getirdi. Türkiye’de Covid-19 salgını nedeniyle kapalı kalan okullarda eğitim de 2 bin 600 öğrenci uzaktan eğitim sistemi üzerinde EBA’ya ulaşamamıştır. Bir milyondan fazla öğrenci hiçbir şekilde internete ulaşamamıştır. İktidarın salgın döneminde ortaya koymuş olduğu uygulamalarla eğitim sistemindeki eşitlik fırsatını ortadan kaldırmıştır.

 

“PERSONEL HALEN ATANAMAMIŞTIR”

6 Eylülde yüz yüze başlayan eğitim sistemi öğrenci ve velilerde büyük bir heyecan yaratmıştır. Ancak gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle büyük kaygılar ortaya çıkarmıştır. Okullarda ihtiyaç durulan yüz binden fazla yardımcı personel halen atanamamıştır. Okullarda hijyenik ortam sağlanamamıştır. Bunların sağlanabilmesi için gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı’na ek kaynak aktarılması gerekmektedir.

 

“OKULLAR İÇİN DE PARTİMİZ VE BELEDİYELERİMİZ HAREKETE GEÇMEYE HAZIRDIR”

Ülkede 43 bin 600 okulla destek ihtiyacı bulunmaktadır. Haftalardır birçok kentte farklı sınıfların aynı derslik sınıfta eğitim gördükleri belirtilmektedir. Bunun en büyük sebebi ihtiyaç duyulan dersliklerin noksanlığıdır. İhtiyaç duyulan bu alanlara kaynak aktarılması gerekirken, iktidar ihalelerle beşli çeteye kaynak ayırmaktadır. Cumhuriyet Halk partisi olarak eğitimdeki bu aksaklığı çocuklarımız ve geleceğimiz için onarmaya ve gidermeye hazırız. Gerekli sayıda derslik ve okulu, ihtiyaç duyulan yerlerde belediyelerimizin yardımı ile inşa etmeye hazırız. Arsa gösterildiği anda belediyelerimiz gerekli çalışmayı başlatacak ve en kısa sürede ihtiyaç duyulan derslikleri eğitim ve öğretime hazır hale getireceklerdir. Aynı şekilde, tamirata ve onarıma ihtiyaç duyan derslik ve okullar için de partimiz ve belediyelerimiz harekete geçmeye hazırdır. Eğitim sisteminin en acil ihtiyaçlarından biride geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimizin temel sorunlarının çözülmesidir.

 

“ÖĞRETMEN AÇIĞININ KAPATILMASI GEREKMEKTEDİR”

İlk olarak öğretmen açığının kapatılması gerekmektedir. Sayıştay raporlarına göre 138 bin, Milli Eğitim bakanlığının raporuna göre 107 bin öğretmene ihtiyaç vardır. Şuan kadar 20 bin öğretmen atanmış. Gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 bin atamayı müjdeymiş gibi duyurmuştur. Bu atamaları şimdiye kadar gerçekleştirmemesi ise sarayın bilinçli tercihidir. Biz bu tercihleri değiştireceğiz.” (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim