Fatih SURUÇ

MÜCADELE-  Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, kentin en işlek caddelerinden olan Sur ilçesinin Gazi Caddesinde anons yaparak vatandaşları aşı olmaya davet etti. Diyarbakır özellikle 2. Doz aşılamada Türkiye genelinde sondan 4. Sırada bulunuyor. Araçla gezen sağlık ekipleri, “Değerli vatandaşlarımız Covid-19 aşı ekibi gelmiştir. Aşı olmak isteyen vatandaşlarımızın aracımıza gelmeleri rica olunur.” anonsu yapıyor.

 

Koronavirüsle mücadele kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, alışveriş merkezi, park, kıraathane dahil mobil ekiplerle hem kent merkezinde hem kırsalda aşılama çalışmalarını sürdürüyor. Son tabloda ikinci doz aşılama oranının yüzde 60,1'de kaldığı Diyarbakır'da vaka sayısı, nüfusa oranla 100 binde 38,86 oldu.

 

‘AŞI OLMAK İÇİN YAKININIZIN ÖLMESİNİ BEKLEMEYİN!’

Geçtiğimiz günlerde kentteki düşük aşılamaya ilişkin açıklama yapan Gazi Yaşargil EAH Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Akelma, “Son 2 ayda en az 10 gebe kaybımız var. Bunlar genç yaşta gebeler, tümü aşısız. Şu anda 2 gebe entübe hastamız var. Aşı olmak için yakınınızın ölmesini mi bekliyorsunuz” açıklamasında bulunmuştu.

 

Doç. Dr. Akelma, “Son 2 ay içinde en az 10 gebe hastayı kaybettiklerini hatırlatan Doç. Dr. Akelma, Bunların tümü aşısız. Şu anda 2 gebe entübe hastamız var. Onlar da aşısız. Bunlar genç yaşta gebeler. Bu insanları genç yaşta kaybediyoruz. Bazılarında bebek kaybı da var. Bu çok önemli bir noktadır. Bakanlık destekli ciddi adımlar atılması ve gebelerin aşı oranında artış olması gerekiyor. Genel itibarıyla toplumda zaten aşılama düştü fakat kış aylarındayız, bu hastalık henüz bitmedi. Belli bir orana çıkmamız gerekiyor. İl bazında yüzde 75'in üzerine çıkmak gerekiyor. İl bazında yüzde 75'lere çıkmadığımızda, Türkiye genelindeki bu oran yüzde 75-80 olmadığı sürece her gün ölümler yaşayacağız.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim