Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan ve yetkililere defalarca durumu bildirmelerine rağmen herhangi bir önlem alınmadığını öne süren köylüler, bakımsızlık ve tedbirsizlik nedeniyle neredeyse suyun hiç kalmadığı bataklık gölette tonlarca balığın telef olduğunu ve göletten çevreye pis kokular yayıldığını söylediler. Yetkililerin gelip gölet bakımını yapacakları sözü vermelerine rağmen yine de gelmediklerini iddia eden köylüler,  gölet bakımının bu sene de yapılmaması halinde gölettin patlama riskiyle karşı karşıya kalacağını dile getirdiler. 

 

 

“TONLARCA BALIK TELEF OLDU”

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Çınar ilçesi Beneklitaş köyü sakinlerinden Servet Aydın, yaşadıkları sorunu şöyle dile getirdi: “Defalarca Muhtar, köylü hem ilçe yönetimine hem de Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verip ve sorunu bizzat sözlü olarak ilettiler. DSİ’ye de iletildi. Bize verilen cevap seneye sonbaharda temizleriz denildi. İki yıldır gölettin tahliye borusu toprak kayması nedeniyle zorlamadan dolayı su kaçıyordu, en son kapak kısmının tümüyle kopması sonucunda erken su kaybından dolayı gölette su kalmadığından dolayı tonlarca balık telef oldu.

 

 

“GÖLLETİN PATLAMA RİSKİ VAR”

Bu sene önlem alınmaz ise gölletin patlama riski var. Gölletin ünündeki tarım arazileri ve mezarlıklar zarar görür. Konu hakkında yetkili mercilerden en ivedi şekilde müdahale edilmesini bekliyoruz. Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çınar Belediyesi ve DSİ’den yardım bekliyoruz.”

 

Editör: TE Bilisim