Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Diyarbakır’da normalleşmeyle birlikte fuar alanında da hareketlilik başladı. Geçtiğimiz Salı günü açılan ve yarın son günü olan “Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı” ile fuar alanında yoğunluk oluştu. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar fuar alanında oturma alanı olan durak ve üst geçit talebinde bulundu.

 

Vatandaşlar özellikle yağışlı ve sıcak havalarda toplu taşıma araçlarını beklerken oturma alanların olmadığı durakların olmamasından yakındı. Son dönemde kentte yapılan fuarlarla birlikte fuar alanında durağın olmaması ve hızlı geçen araçların arasında tehlikeli geçişlerin olduğunu söyleyen vatandaşlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden özellikle fuar alanındaki durağa oturma alanı ve üst geçit yapılması çağrısında bulundu.  

 

“ÇOCUKLU OLAN AİLELER DAHA ÇOK ZORLANIYOR”

Fuarı gezdikten sonra durağa gelen Kuddusi Akar, karşı durağa gitmek için yoğun trafiğin arasında geçerken zorlandığını ve durakta oturma alanının olmamasının kendilerini zorladığını belirterek şöyle konuştu: “Benim gibi fuara gelen ve toplu taşımayı kullanan herkesin yaşadığı bir mağduriyet. Karşıdan karşıya geçerken hız yapan araçlardan kaynaklı tehlike oluşuyor. Çocuklu olan aileler daha çok zorlanıyor. Sonra durağa geliyoruz ve oturacak alan yok. Diyarbakır’da fuarların yapılmasını çok önemsiyoruz fakat vatandaşların geçiş güzergâhlarını da hesaba katarak mağduriyet yaşamamaları da önemsenmeli. Büyükşehir’in fuar alanına özellikle bir üst geçit ve oturma alanı olan bir durak yapmasını bekliyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim