MÜCADELE- Sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisi Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ev sahipliği ve Pilevneli Galeri sunumu ile Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda açılışı yapıldı. Açılışa HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın yanı sıra birçok yazar ve siyasetçi ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Sergi İki ay boyunca ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak.

 

Açılış öncesi Güneştekin, sergisini kentte bulunan gazetecilere tanıttı. Yaptığı sanatsal çalışmalar hakkında bilgi veren Güneştekin daha sonra ziyaretçilere sergisini tanıttı. Sergiye ilgi oldukça yoğundu. Davetliler daha sonra bir otelde serginin gala gecesi için bir araya geldi.

 

Sancar: Güneştekin acıya seslerle renk vermiş

Serginin gala yemeğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Geçmiş acılarla yüzleşmek için hatırlamak gerekiyor. Hafıza Odası, bu amaca hizmet ediyor. Güneştekin acıya seslerle renk vermiş. Dünyaca önemli, biricik bir çalışma. İnsanın zulme, zorbalığa karşı mücadelesi, hafızanın unutmaya karşı mücadelesidir. Geçmişin de adalete ihtiyacı var. MKM'nin 30 yıl kutlamaları etkinliği yasaklandı. Bunlara karşı hep birlikte mücadele etme anlayışını inşa etmeliyiz”

 

İmamoğlu: Barışı birlikte inşa edeceğiz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Diyarbakır'ı İstanbul'da daha güçlü anlatacağız. Güçlü bir kültür köprüsü kuracağız. Huzuru, barışı, aynı olmayı ve barışı birlikte inşa edeceğiz. Bunu bir vatandaş olarak söylüyorum. Türkiye hepimizin güvenli evidir. Türkü, Kürdü, Ermenisi, hepsi birdir. Kimse diğerine göre üstün değildir.”

 

Güneştekin: Türkiye'nin son yüzyılını anlatan bir sergidir

Gala gecesinde konuşan Sanatçı Ahmet Güneştekin ise şunları söyledi: "Biz sanatçıların görevleri vardır. Bizler tarihin tanıkları ve aktarıcılarıyız. Hafıza Odası Türkiye'nin son yüzyılını anlatan bir sergidir. Diyarbakır benim ailem. İyi ki buradayız. Umarım bunu devam ettiririz. İyi ki mahallemdeyim, iyi ki coğrafyamdayım." Dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim