Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır'da, Devrim Aktürk ve ressam ustası Azerbaycanlı Novruz Ahmadov isimli üniversiteli gençler,  FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin 4. yıldönümü nedeniyle bir  okulun duvarına, darbeye direnmesi sonucu şehit edilen Ömer Halisdemir ve darbeye karşı direnen milletin  resmini çizerek, anlamlı bir projeye imza attılar.

 

Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesi'ndeki bir devlet okulunda kahraman şehit Ömer Halisdemir’in resmini gönüllü olarak çizen Ahmadov ve Aktürk isimli gençler, bu tarz projeleri daha sık hayata geçireceklerini söylediler. Gençler, duvara çizdikleri resimlerin yanına da   Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un  ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli  şiirinden “Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.  Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi... Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.”  bir alıntı yapıp duvara yazdılar. Gençlerin bu anlamlı çalışması büyük bir takdir ve beğeni topladı.

 

 

“GENÇLERİMİZ TİNERİ SANAT İÇİN KULLANSIN”

Diyarbakırlı gençlere sanatı öğretmek istediğini belirten ressam ustası ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Novruz Ahmadov, “Ben aslen Azerbaycanlı'yım ama kendimi Diyarbakırlı gibi hissediyorum. İstiyorum ki ikinci kentim olan Diyarbakır’da gençlerimiz tineri kötü sebeplerle değil, sanat sebebiyle kullansın. Bunun dışında biz sanatı toplum için yapıyoruz. Nitekim bu sebeple şehrimize hizmet etmek için projelerimiz gece gündüz devam ediyor. Bir kuruş bile almadan, herhangi bir talepte bulunmadan dostum Devrim Aktürk ile birlikte ücretsiz olarak okulumuza 15 Temmuz'a özel Şehit Ömer Halisdemir portresini çizdik. Takdir sanatseverlerindir” diye konuştu.

 

“YAPTIĞIMIZ PROJE SADECE FRAGMANDAN İBARET “

Ressam ustası Novruz Ahmadov ile birlikte önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirten DÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve sinema bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Devrim Aktürk ise,“Hocamızla birlikte böyle bir projede yer aldığım için hem onurlu, hem de gururluyum. Kendileri söz verdi, bu eşsiz sanatı bana da öğretecekler. İnsanlar bir işi para için yaparlar. Biz bu işi gönülden ve talepsiz bir şekilde yürekten yaptık. İnşallah geri kalan çalışmamızda daha güzel hizmetlere öncülük edeceğiz. Bu yaptığımız proje sadece fragmandan ibaret. Umut ediyorum ki devamı gelecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim