MÜCADELE- Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi tedavileri tamamlanan şahinler, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Kültür Miras Listesi"nde yer alan Hevsel Bahçelerinde doğaya bırakıldı.

 

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, Rektör yardımcısı, Prof. Dr. Kadir Turan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural, Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkez Müdürü Doç. Dr. Semih Altan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Erdal Seven ile merkez personelleri katıldı.

 

 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, "Dünya Yaban Hayatı Günü, gezegenimizin sahip olduğu yabani hayvan ve bitki türlerine dikkat çekmek ve bunları koruma çabaları hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından yaban hayatının özgün değerleri ve etrafında örülü yaşam ağının sürdürülebilir kalkınmaya ve insanların refahına sağladığı katkıya dikkat çekmek için 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü olarak ilan edilmiştir. Bizler de Dicle Üniversitesi olarak Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi kurarak yaban hayvanlarını tedavi edip doğaya tekrardan bıraktık" dedi.

 

 

Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Semih Altan, "Yabani hayvanlar ve bitkiler, toplum refahının ve sürdürülebilir kalkınmanın ekolojik, genetik, sosyal, ekonomik, bilimsel, eğitimsel, kültürel yönlerine katkıda bulunması nedeniyle önemli bir değere sahiptir. Dünya Yaban Hayatı Günü, yabani fauna ve floranın birçok güzel ve çeşitli formlarını kutlama ve bu fauna ve floranın korunmasının insanlara ne kadar çok yararlı olduğu konusunda farkındalığı artırmak için bir fırsat sunmaktadır. Aynı zamanda, bugün bize, geniş kapsamlı ekonomik, çevresel ve sosyal etkileri olan vahşi yaşam suçlarına ve türlerin insanların müdahaleleri nedeniyle azalmasına karşı mücadeleyi acilen hızlandırma ihtiyacını hatırlatmaktadır. Birleşmiş Milletler tarafından bu olumsuz etkiler göz önüne alınmış ve 15 numaralı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi, biyoçeşitlilik kaybını durdurmaya odaklanmıştır."

 

Altan, "2022 yılı Dünya Yaban Hayatı Günü, vahşi fauna ve floranın, yok olma tehlikesiyle en çok karşı karşıya olan türlerinin korunmasına dikkat çekilmesi, bu türlerin korunması için çözüm yollarının düşünülmesi ve uygulanmasına yönelik tartışmaların sürdürülmesi amacıyla Ekosistemin Restorasyonu için Kilit Türlerin Kurtarılması temasıyla kutlanıyor" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim