Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da sinema ve oyunculuğa artan rağbet her geçen gün etkisini sürdürmekle beraber, dijital platformlarda oluşan kısa metraj diziler genç kitlelerin merakını cezp ediyor. Ancak dijital platformlarda genç kitlenin olumsuz, etkisiz ve başarısız paylaşımları silahlı ve kanlı kısa metraj dizilerin çoğalmasına neden oldu. Bu amaçla sinemayı ve dijital platform dizilerini daha güzel, daha anlamlı, suça teşkil ederek değil, kamu spotu tarzında olarak kente ve vatandaşa hizmet etmeye yönelik olarak daha realist ile rasyonel bir biçimde sürdürülmesi için Bağlar Gençlik Merkezi bir film atölyesi kurdu. Kurulan atölyede 7’den 70’e her ferde pandemi kuralları çerçevesinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek eğitimler verilmektedir. Atölyede yer alan kursiyerlere ise, eğitim sonunda MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) onaylı atölye sertifikaları takdim edilecektir.

 

“ATÖLYEMİZİN AMACI GENÇLERİMİZİN İÇİNDEKİ CEVHERİ ORTAYA ÇIKARMAKTIR”

Önceki atölye çalışmalarında çok yetenekli kursiyerlerin çıktığını söyleyen Kısa Film Atölyesi Hocası Özgür Maral, “Atölyemizin amacı, gençlerimizin içindeki cevheri ortaya çıkarmaktır. Bunu yaparken de tamamen sokaklardan arınmış, kötü huylardan ve kötülüklerden arınmış bir gençlik yapılanmasıdır atölyemiz. Bu sayede gençlerimiz buraya gelecekler, içlerinde olan cevheri ortaya çıkaracaklar. Tabii ki sadece hobi olarak değil, daha sonraki dönemlerde de bir iş sahası yaratmak üzere yapılmış güzel bir çalışmadır. Hem senaryo, hem oyunculuk, montaj ve kurguda başarı sergilemiş birçok arkadaşımız mezun oldu. Kursumuz tamamen çocuklar ve gençlerden ibaret değildir, her kesime ve her yaşa hitap ediyoruz. Sokaklardan arınmış, kafeterya ve internet kafelerden arınmış, içindeki güzellikleri ortaya çıkarmış bir gençlik hepimizin tek isteğidir.” dedi.

 

“SİNEMAYA DÖNÜK OLARAK BİRÇOK PROVA YAPTIK”

Daha önceleri henüz kamerayı tutmayı bile bilmediklerini, şu anda ise birçok çalışmayı yapmakta olduklarını belirten Kursiyer Abdurrahman Varlık, “Burada kamera önü oyunculuktan ziyade, daha çok kamera açıları olsun, daha çok kısa metraj ve uzun metraj filmler nasıl çekilir, senaryo nasıl yazılır, ayriyeten her şeyin ötesinde ücretsiz bir biçimde kendimizi geliştirmemiz maksadıyla hocamız Özgür Bey bizlere diksiyon eğitimi dahi vermektedir. Diksiyon da başta olmak üzere film atölyemizde sinemaya dönük olarak birçok prova yaptık. Montaj olarak hocamız Edius ve Adobe Premiere gibi farklı uygulamaları bize anlattı, gösterdi.  İnşallah ileriki süreçlerde bunların faydalarını göreceğiz.”diye aktardı.

Editör: TE Bilisim