Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır'da 4 yıl merkez ve dış ilçelerde meydana gelen toplumsal olaylar nedeniyle güvenliği sağlamak adına valilik kararıyla araç trafiğine kapatılan bazı yol ve caddeler, Haziran ayında yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Antalya’dan Diyarbakır’a atanan İl Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla yeniden araç trafiğine açılması,  kent halkını ve özellikle de kent esnafını sevindirmişti. 

 

 

“VALİMİZDEN RİCAMIZ BİZİMDE SESİMİZİ DUYUP BURAYI AÇMASINI İSTİYORUZ”

Güvenlik güçlerinin olağanüstü ve titiz çalışmalarıyla toplumsal olayların sona erdiği huzur ve barışın geldiği kent merkez ve dış ilçelerde, bazı cadde ve güzergahlar trafiğe bir bir açılırken, vatandaş ve esnaf merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan ve trafiğe tek yönlü olarak kapatılan Asayiş Şube Müdürlüğü’nün önündeki caddenin de araç trafiğine açılmasını istediler. Söz konusu caddenin diğer yönünün ise akşam 18.00 ile sabah 06.00 arası kapalı olduğunu dile getiren ilçe esnafı,  bu yolların kapalı olması kendilerini mağdur ettiklerini savundular.  Bu caddenin de açılması için yetkililere çağrıda bulunan Şehitlik Mahallesi’nde fırın işleten Emrah İlkaya, “ Asayiş Şube Müdürlüğü’nün önündeki cadde 2016 Mart ayından itibaren tek yönlü olarak kapatıldı. Bu uygulamadan dolayı çevre esnafı mağdur edilmiştir. Hepsi iflasın eşiğine gelmiştir. Ben bir fırıncı esnafıyım bu yolların bir an önce açılmasını istiyoruz. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun Valiliğin önü, 8. Ana Jet Üssü’ndeki   kavşak ve birçok yol ve caddeyi  trafiğe açtı. Valimizden ricamız bizimde sesimizi duyup burayı açmasını istiyoruz.  Şu an burada trafik kalmamıştır. Akşam 6’da burası köye dönüyor. Hiçbir hareketlilik yok. O yüzden mağdur edilmiştir esnaf.  Sadece trafik şubenin buradan taşınmasından dolayı birçok sigortacılar, acenteler gitti. Zaten kalan diğer marketler iş yapamaz duruma gelmiştir. Çoğu insan kirasını çıkartamıyor. Halkta yollun açılmasını istiyor. Söz konus yolun açılması için CİMERE başvurdum. Dilekçem şu an Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde. Tabi henüz bir cevap gelmemiştir” dedi.

 

 

DİYARBAKIR’DA GÜVENLİK NEDENİYLE 4 YILDIR KAPALI OLUP AÇILAN CADDELER

- Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde, güvenlik nedeni ile yaklaşık 4 yıl önce trafiğe kapatılan valilik binası yanındaki İnanoğlu Caddesi Vali Münir Karaloğlu'nun talimatıyla yeniden trafiğe açıldı.

 

- Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, güvenlik nedeniyle yaklaşık 4 yıl önce trafiğe kapatılan Lise Caddesi, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet’in talimatları doğrultusunda trafiğe açıldı.

 

- Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi Sento Caddesi üzerindeki 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı karşısında bulunan kavşak trafiğe açıldı. Yaklaşık 4 yıldır kapalı olan kavşak bölgede yapılan yol çalışmalarının ardından yeniden trafiğe açıldı.

 

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör saldırılarından dolayı kapatılan Silvan-Batman karayolu tekrar trafiğe açıldı.

Editör: TE Bilisim