Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Bağlar Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından,  tarihi Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camii’nin bahçesinde çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.3 berberin çocuklara saç traşı yaptığı renkli etkinlikte çocuklara dart oyunu, müzik, yüz boyama yapıldı.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZA HEM MORAL OLSUN HEM DESTEK OLMAK İSTEDİK”

Bağlar Gençlik Merkezinin düzenlediği etkinlikte konuşan Sosyal çalışmacı Şilan Çapa, “Bizler gençlerle beraber gönüllü liderlerimizle ve gençlik liderlerimizle sosyal çalışmacı arkadaşlarımızla beraber Diyarbakır’da çeşitli gönüllü faaliyetleri sürdürmekteyiz bugün de Hz. Süleyman türbemizde çocuklarımıza hem moral olsun hem destek olsun diye berber getirdik saç tıraşı yapıyoruz. Ek olarak çocukların okullarında kapanmasıyla çok fazla bunaldılar sıkıldılar bu anlamda Dart, yüz boyama, hafif bir müzik yaptık. Kendi çapımızda pandemi sürecinde az da olsa psikolojik destekte bulunmaya devam ediyoruz”dedi. 

 

 

“AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”

Etkinliğe katılan Gönüllü Devrim Aktürk, “Biz Diyarbakır’da gençler olarak gönüllüler olarak Bağlar Gençlik Merkezi ile birlikte ortak yürüttüğümüz çalışma sonucunda üç berber arkadaşımız ve on gönüllü ekibimizle birlikte Bugün Diyarbakır’ın Hz. Süleyman Cami parkında çocukları tıraş ettik. İsteğimiz talebimiz tabi ki de bir farkındalık yaratmaktı. umuyoruz ki bu farkındalık yerine ulaşmıştır. Bu projemiz gelecek dönemlerde farklı etkinlikler konusunda devam edecektir bizim amacımız bir kereliğine has değildir projelerimiz herkes için artacaktır şimdilik pandemi sürecinde olduğu gibi kısıtlı imkanlarla böyle bir proje yapmayı düşündük inşallah ileri ki zamanlarda korona virüsü ülkemizde bitmesiyle beraber biz projemize çok hızlı bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.  

 

Editör: TE Bilisim