Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinin yeni yaşam alanı olan Millet Bahçesi, özellikle hafta sonları vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Doğal yaşamı ve Hevsel manzarasıyla yeni yaşam alanı olan Millet Bahçesinin trafiğe açık olması vatandaşların tepkisine neden oldu. Yürüyüş ve bisiklet yolunda insanların rahatça yürüyememesi ve sporcuların bisiklet sürmek, patent sporu yapmak ve vatandaşların yürüyüş yapmasına engelliyor. Vatandaşlar ve sporcular oranın daha rahat etmesi ve sporcuların araçlardan etkilenmeden spor yapabilmesi için araç trafiğine kapatılması için yetkililere seslendi.

 

“MİLLET BAHÇESİNİN TRAFİĞE AÇIK OLMASI BİZİ ÇOK ETKİLİYOR”

Konuyla ilgili Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulüp Başkanı Ali Alioğlu, “Biz bisiklet grubu olarak haftanın belli günlerinde turlar düzenliyoruz. Millet Bahçesi de sıklıkla gittiğimiz yerlerden biridir. Böyle bir yerin olması bizi çok mutlu etmişti fakat oranın trafiğe açık olması bizi çok etkiliyor. Yetkililerin bu konuda duyarlı olup Millet Bahçesini araç trafiğine kapatılmasını istiyoruz. Bu konuda çok mutlu ve insanlarda orada daha rahat yürüyüş ve spor yaparak kendilerini daha iyi hissedeceklerine inanıyorum. Bisiklet için yapılan alanların da araçlarla dolması da bizi üzüyor.

 

 

“BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ ALANI İŞGAL EDİLİYOR”

UNESCO kapsamında olan Hevsel bahçesinin yanı başında böyle bir Millet Bahçesinin olması hem doğa hem de tarihi bir alanda bir yaşam alanı insanların da nefes alabileceği bir yerdir. Böyle bir yerde araç trafiğinin olmaması gerekiyor. Orada bisiklet yolunun da olması bizi mutlu etmişti. Fakat araçların bisiklet yoluna park etmesi bisiklet ve yürüyüş alanını işgal ediyor. Bazen sürat yapan araçlar yayalar için risk oluşturuyor. Oranın araç trafiğinden çıkartılır amacına uygun bir şeklide insanları rahatça güvenli bir şeklide spor yapma imkânı sağlayacaktır. İstanbul ve İzmir’de buna benzer örnekler de vardır. Diyarbakır’da neden olmasın?” diye konuştu. 

 

“ÇOCUKLAR RAHATÇA EĞLENEMİYOR ÇÜNKÜ ARAÇLAR HIZLI GEÇİYORLAR”

Ailesiyle piknik yapmaya gelen İpek Baykara, “Özellikle hafta sonları ailecek gelip piknik yapıyoruz. Diyarbakır’da böyle bir yaşam alanı olması bizi çok mutlu etti. Fakat araç trafiğine açık olması bizi rahatsız ediyor. Çocuklar rahatça eğlenemiyor çünkü araçlar bazen hızlı geçiyorlar. Bu konuda yetkililerden ricamız buranın araç trafiğine kapatılmasıdır. Trafiğe kapatılırsa insanlar doğanın keyfini daha rahat çıkartacaktır. Zaten şehrin her tarafında araçlardan çekinerek yürüyoruz böylesi bir yaşam alanında araçların olmaması ve insanların rahat bir şeklide doğanın tadını çıkartması gerekiyor.” dedi.  

Editör: TE Bilisim