Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

DİYARBAKIR’DA KAN BAĞIŞI YÜZDE 40 DÜŞTÜ!

Türk Kızılay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Naif Yılmaz, pandemi nedeniyle kan bağışlarında yüzde 30-40’lık bir düşüş yaşandığına dikkat çekerek vatandaşlara kan bağışında bulunması için çağrıda bulundu. Koronavirüsün kan yoluyla değil solunumla bulaştığını hatırlatan Yılmaz, pandemi ve soğuk hava nedeniyle kan bulmakta zorluk çektiklerini ifade etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-da-kan-bagisi-yuzde-40-dustu-100837.html

 

 

TÜRKİYE'DE BİR GÜNDE 3 KADIN CİNAYETİ İŞLENDİ

Türkiye'de son 24 saatte 3 kadın öldürüldü. İstanbul'da akademisyen Aylin Sözer, Kemal Delbe tarafından, Malatya'da Selda Taş evli olduğu Mehmet Taş tarafından, Gaziantep'te Vesile Sönmez ise oğlu Uğur Dönmez tarafından öldürüldü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-turkiye-de-bir-gunde-3-kadin-cinayeti-islendi-100838.html

 

 

BEYOĞLU, 2020 YILININ DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 2021 yılında Bağlar’ın geleceğine yön verecek projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Beyoğlu,” Yürüyecek çok yolumuz ve yapacak çok hizmetlerimiz olacak. Halkımızın desteğiyle ve kurumlarla uyum içinde çalışarak Bağlar’ımızda hizmet alanında fark yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-beyoglu-2020-yilinin-degerlendirmesini-yapti-100840.html

 

 

"ÖFKELİYİZ; ÇÜNKÜ TÜKENDİK! ÇÜNKÜ, ÖLÜYORUZ!"

Sağlık meslek örgütleri, Türkiye’nin birçok ilinde olduğu Diyarbakır’da da sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlara ve artan ölümlere dikkat çekmek için “Öfkeliyiz; Çünkü Tükendik! Çünkü Ölüyoruz!” sloganıyla eş zamanlı olarak, basın açıklaması yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-ofkeliyiz-cunku-tukendik-cunku-oluyoruz-100845.html

 

 

DİYARBAKIR’DA KADIN CİNAYETLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

TJA ve HDP Kadın Meclisi, son dönemde ve özellikle de son günlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-kadin-cinayetlerine-dikkat-cekildi-100844.html

 

 

4 BÖLGEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK OLAN KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ AÇILIŞA HAZIR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde Tek pilonlu ve orta açıklığının 380 metre olması sebebiyle Dünya literatüründe de 4. sırada yerini alan Kömürhan Köprüsü, tünellerdeki çalışmaların da tamamlanmasıyla açılışa hazır hale getirildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-4-bolgeyi-birbirine-baglayacak-olan-komurhan-koprusu-acilisa-hazir-100839.html

 

 

YEMEN'DE HAVALİMANINDA PATLAMA: 5 ÖLÜ, 20 YARALI

Yemen'de yeni kurulan hükümetin yetkililerini taşıyan uçağın Aden Havalimanına inişi esnasında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yemen-de-havalimaninda-patlama-5-olu-20-yarali-100842.html

 

 

ŞANLIURFA'DA 2 GENCİN KORKUNÇ ÖLÜMÜ

Şanlıurfa'da bir evde yaşları 18 ile 19 olan iki gencin cesedi bulundu. Evde yapılan incelemede ilk belirlemelere göre gençlerin ısınmak için tenekenin içerisinde yaktıkları kömürden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sanliurfa-da-2-gencin-korkunc-olumu-100843.html

 

 

KOPAN AYAĞI 7 SAATTE YERİNE DİKİLDİ

Gaziantep'te uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan gencin kopan ayağı, 7 saat süren başarılı operasyonla yerine dikildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kopan-ayagi-7-saatte-yerine-dikildi-100841.html

Editör: TE Bilisim