Mücadele Haber, Diyarbakır'da bir ilke imza atarak, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

“Diyarbakır, Türkiye edebiyatına yön vermiştir”  https://bit.ly/3lF5gYM

Diyarbakır Edebiyatında Fantastik korku gerilim türünde verilen ilk eser olma özelliğini taşıyan ‘Armageddon Serisi’nin Diyarbakırlı yazar Ali Çiğdem ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

Amed Sportif Faaliyetler'den 3 transfer birden https://bit.ly/31N73TG

TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler, transfer çalışmalarına üç futbolcuyu daha ekledi.

 

Amed Sportif Faaliyetler 3 Futbolcu Transfer Etti - Diyarbakır

 

Eğil'de duasını eden tekne turuyla tarihe yolculuk yapıyor https://bit.ly/2YSgPlM

Kur’an-ı Kerim’de isimleri geçen Hz. Zülkifl ile Hz. Elyesa peygamberlerin de kabrinin bulunduğu tarihi mekan, tekne turu ile tarihe yolculuk etmek isteyenleri bekliyor.

 

 

“Diyarbakır'ın yapısı değiştirilmek isteniyor” https://bit.ly/3lzDmNT

HDP'li Semra Güzel, Devlet Demiryolları’nın Diyarbakır'ı baştanbaşa ikiye bölecek duvarın yapımıyla kentin yapısının değiştirilmek istendiğini öne sürerek, projenin durdurulmasını istedi.

 

 

Diyarbakır’a 175 hekim atandı  https://bit.ly/2YOVUju

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, kent merkez ve bazı ilçelerinde ihtiyaç duyulan branşlarda toplam 175 hekim kadrosunun tahsis edildiği ve hekimlerin 2 Eylül Çarşamba günü yapılacak atamalar sonrası görevlerine başlayacakları müjdesini verdi.

 

 

Sınırda endişelendiren görüntü! https://bit.ly/3juKt8D

Afgan göçmenler ellerini kollarını sallayarak Türkiye'ye giriyor

 

 

Uzmanlar 2-3 yaş çocuklarının maske takmasını tavsiye etmiyor  https://bit.ly/3gNe8rR

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Pandemi Hastanesi Covid-19 Çocuk Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Velat Şen,  “İlk 2-3 yaş döneminde çocuklara maske takılmasını tavsiye etmiyoruz”

 

 

Diyarbakır’daki 400 medikal firması iflasın eşiğinde  https://bit.ly/2QLcrQY

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, İlimizde faaliyet gösteren 400 Medikal firmasının kamu ve Üniversite hastanelerinden alacaklarını alamadıkları için iflasın eşiğinde olduklarını belirtti.

 

 

Başkan Karamehmetoğlu'nun acı günü   https://bit.ly/2QFhO4m

Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu'nun eşi Saadet Karamehmetoğlu (56), koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

 

Editör: TE Bilisim