Orhan YALÇIN

MÜCADELE- Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Gazi Ortaokulu ile Gazi İlkokulu’nun bulunduğu ara sokakta ilçe belediyesince parke yenileme çalışmaları başlatıldı. Kaç gündür devam eden çalışmalar kapsamında yerlerinden sökülerek gelişi güzel metrelerce üst üste yığılan parke taşları, hafta içi okula giden yüzlerce öğrencinin yanı sıra oradan geçmek zorunda kalan vatandaşlara da kabusu yaşatıp ecel teri döktürüyor. Sırtlarındaki ağır çantaları hatta ve hatta kendilerini dahi taşımakta zorluk çeken minik öğrencilerin, ara sokakta bulunan ve üst üste yığılan parke taşlarının üzerinden düşe kalka okula varma çabaları yüreklere kor ateş düşürürken, öğrenci velileri ise öğrencilerin okula gitmek için kullandıkları tek yol olan sokakta parke çalışmaları başlatan Yenişehir İlçe Belediyesi’ne sitem etti. 

 

ÜST ÜSTE YIĞILMIŞ PARKE TAŞLARI YOLU KAPATMIŞ DURUMDA

İlçe belediyesinin, okula gitmek için bu yolu kullanmak zorunda kalan öğrencileri hiç düşünmeden parke taşları yenileme çalışmalarına başladığını savunan öğrenci velileri, “İlçe belediye ekipleri, çocukların okula gitmek için kullandığı yolda parke çalışmaları yapıyor. Yerlerinden sökülmüş parke taşları gelişi güzel metrelerce üst üste yığılarak adeta bir kapan oluşturulmuş durumda.  Çocuklarımızı okula götürürken bu parke taşlarının üzerine basarak geçmek zorunda kalıyoruz. Çünkü parke taşları nedeniyle yol neredeyse kapatılmış vaziyette. Okula giden başka yol yok, en kestirme yol bu sokaktaki yoldur. Bu yolda da kaç gündür çalışmalar başlatılmış durumda” diyerek çalışmalar nedeniyle yaşadıkları mağduriyet ve sıkıntılara dikkat çekti.

 

ÇOCUKLARIMIZA BİR ZARAR GELSE HESABINI KİM VERECEK?

Öğrencilerin yürüyecek yer olmadığı üst üste konulmuş parke taşlarının üzerinden geçmek zorunda kaldığı için düşe kalka okula gitmeye çalıştıklarına vurgu yapan Veliler, “Allah korusun herhangi bir yerleri kırılsa, ayak ve elleri burkulsa, onlara bir zarar gelse bunun hesabını kime soracağız, kim-ler verecek? Yüzlerce öğrencinin okula gidişini sağlayan ara sokaktaki bu yolda parke çalışmaları okullar tatil iken neden yapılmadı da, şimdi yapılıyor? Bize göre zamanlama çok yanlış.  İlçe belediyesi bizim ve çocuklarımızın içler acısı bu halini görmüyor mu? Bu miniklere hiç mi acımıyor. Madem okullar tatildeyken bu çalışma yapılmadı, o zaman şimdi de yapılmasın. Önümüzdeki ara tatilde yapılsın ki hem biz mağdur olamaylım hem de çocuklarımız mağdur olmasın. Bu eziyeti çekmeyelim. Bu, bize reva görülmesin.  Biz bile bu yoldan güçlükle yürürken minik öğrenciler nasıl yürüyebilsin ki. Zaten sırtlarındaki çantaları çok ağır, sınıflarına varana dek nefes nefese kalıyor. Bunlar yetmezmiş gibi başımıza şimdi de parke taşları çıktı” diyerek ilçe belediyesine ateş püskürdü.

 

ÖĞRENCİLERİN YOLU AÇILSIN

Belediye ekiplerinin başatlıkları çalışmalara ara verip, çalışmalara ara tatilde devam etmesini isteyen veliler, yerlerinden sökülerek üst üste yığılan parke taşlarının da bir kenara çekilip ve öğrencilerin rahatlıkla yürüyüp okullarına gidebilmesi için yolun açılması gerektiğine dikkat çekerek mağduriyet ve tepkilerini dile getirdi.

 

Editör: TE Bilisim