Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da yaşayan üniversite öğrencisi Yeter Kurt (24), 8 yıl önce okuldan eve giderken hızla gelen bir arabanın çarpması sonucu beyninde hasar oluştu. Burnundan şeffaf sıvı gelmeye başlayan Kurt, ilk yıllarda gittiği her doktora, her seferinde kendisine alerjik akıntı teşhisi konuldu. Ancak son 3 yıldır baş ağrısı ve burun akıntısı giderek artan üniversiteli genç kız, bu kez gittiği doktorlar, kendisine geçirdiği trafik kazası nedeniyle beyninde kırık oluştuğunu ve bu yüzden de burnundan beyin omurilik sıvısının aktığını söylediler.  Yeniden sağlığına kavuşmak için ameliyat olması gereken üniversiteli Kurt, “Ameliyatım için istenen 30-35 bin lirayı bulamazsam felçi bir hasta olarak yatağa mahkum olacağım ve zamanla da öleceğim. Her geçen saniye aleyhime işliyor. Geç olmadan lütfen bana yardım eli uzatın” dedi. 

 

 

“AMELİYAT OLMAZSAM ÖLECEĞİM”

Üniversite Öğrencisi Yeter Kurt, geçirdiği trafik kazasını ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlatı:

“8yıl önce okuldan gelirken, hızla gelen bir araba çarptı ve yerden yükselerek yere çarptım. O günden beridir burun akıntısı şikâyetim var. Birkaç doktora gittim. Hepsi aynı teşhisi koydular. Beyin omurilik sıvısı burnumdan geliyor. Bu yüzden de beynimde kırık oluştu. Bu sıvı geliyor dışarıdan ve mikrop kaparsam menenjite çevrilir dediler. Ve yahut ölürsün dediler. Yani sekiz yıldır o yüzden maddi durumlardan dolayı da ameliyat olamıyorum ve ameliyat olmazsam öleceğim.

 

3 YIL ÖNCE TEŞHİS KOYDULAR

8 yıl önce hastaneye ilk gittim, alerjik şikâyeti dediler ve bundan üç yıl önce gittim. Teşhis o zaman konuldu Dicle Üniversitesi Fakültesi’nde. Şu an oraya bir kemik aktarılacak. O kırık kemik onarılacak. O şekilde ameliyat olacağım. Diyarbakır’daki hastaneler buna uygun değil. Diyarbakır bunu yapabilecek potansiyele uygun değilmiş ve doktorlar da o kadar tecrübeli değil. Üç iyi üniversite hastanesine gitmem gerekli veya özellerde iyi bir cerrahi operasyona girmem gerektiği söylendi bana.

 

“ZAMAN ALEYHİME İŞLİYOR”

Maddi olarak konaklama, yeme ve ameliyatla birlikte cebimizde en az 30-35 bin lira olması gerektiğini söylediler. Maddi durumdan dolayı yeterince geciktim. Bir an önce ameliyat olmam gerekiyor. Olmazsam yatalak, felçli bir hasta olarak yaşayacağım ya da direkt onun sonunda öleceğim. Yani herhangi bir şeyi yok. Zaman her geçen saniyede aleyhime işliyor. Mümkün olan en kısa zamanda ameliyat olmam gerekiyor.”

Editör: TE Bilisim