Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Koronavirüs önlemleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle namaz kılmaya kapatılan ve 29 Mayıs itibariyle kılınan Cuma namazıyla birlikte yeniden açılan camilerde dünde Cuma namazı kılındı. Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami’de vatandaşlar evden getirdikleri seccade ve taktıkları maskeyle cuma namazı kıldı. Maske takılarak ve sosyal mesafeye uyularak camiye akın eden vatandaşlar, cami avlusunda yer kalmayınca cami önündeki meydanda seccadelerini serdiler.

 

NEVRUZ PARKTA SOSYAL MESAFELİ CUMA NAMAZI

Bağlar Belediyesi, İl Müftülüğünün cuma namazı için belirlediği açık alan ve parkları düzenli olarak önce dezenfekte edip hijyenik hale getirdi. Vatandaşlar arasındaki fiziki mesafe belirlenerek gerekli uyarılar yapıldıktan sonra cuma namaz eda edildi. Namazdan önce alanda incelemelerde bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşların hijyenik ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için her hafta özenli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLAR CUMA NAMAZINI CEMAATLE KILDI

Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşların her gün saat 10.00 ile 20.00 arasında dışarı çıkmaları sağlandı. Yaklaşık 3 buçuk aydır camiye gidemeyen 65 yaş üstü vatandaşlar uzun bir aradan sonra sosyal mesafe kuralına uyup maske takarak cuma namazını eda etti.

 

Namazın ardından vatandaşlar sosyal mesafe kuralına dikkat ederek namaz kılınan alandan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim