Devrim AKTÜRK

MÜCADELE- Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Lalebey Mahallesi’nde yaşayan vatandaşları ziyaret eden Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Sur Mağduru olduğunu iddia eden ve babasından kalan dükkanı ile evi, Sur’da yapılması planlanan yapılar dolayısıyla satmak zorunda kaldığını söyleyen, bundan dolayı da küçük bir dükkanda 10 metrekarelik alanda 6 kişilik ailesiyle beraber yaşadığını belirten Mehmet Ak’la görüştü. Ak, yaşadığı olaylara değinirken, babasından kalan evini ve dükkanını zorunlu şekilde 38 bin TL karşılığında sattığını iddia etti. 64 yaşında olduğunu ve mahallede yaşayan birçok kişinin ekmek bile yemeye imkanlarının olmadığını belirten Mehmet Ak, şu anda mahkemelik olduğunu ama sonucun henüz açıklanmadığını aktardı. Ak Ailesi adına konuşan Ergin ise, yaşanan durumlarla ilgili olarak mağdur olanların dertlerine derman olunması çağrısında bulundu.

 

 

“ALLAH, PEYGAMBER İÇİN BU HALKIMIZA BİRAZ SAHİP ÇIKIN!”

Saadet Partisi Başkanı Ergin’e, ailesiyle beraber 10 metrekare kadar bir dükkanda yaşadığı zorlu hayatı anlatan Ak, “Madem buraya geldiniz, sesimize kulak verin. Yaşananları da gündeme getirin. Allah için, Peygamber için bu halkımıza biraz sahip çıkın! Ben 64 yaşındayım, bu bölgedeki insanlar ekmek yoktur yesin. Böyle bir halkımız var. Hiçbir devlet görevlisi buraya gelip bizi ziyaret etmiyor. Benim dairemi ve dükkanımı yıktılar, bana da 38 bin TL para verdiler. Hem dükkanımızı, hem de evimizi yıktılar. Burada herkes mağdurdur. Şu anda mahkemelik oldum ama karar henüz sonuçlanmadı. Bu civarda 50 ya da 100 kişi bu şekilde mağdurdur.” Dedi.

 

 

“BİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ!”

Saadet Partisi Başkanı Ergin’in bu sorunları dile getirmek için kendilerini ziyarete geldiklerini söylemesi üzerine Ak, “Başkanım ben çekinmiyorum. Tek mermi değil mi, göğsüme değsin. Biz bu küçük yerde 6 kişi beraber yatıyoruz. Bu mağduriyet değildir de nedir? Kendi mağduriyetimizi de demiyorum, halkımın mağduriyetini diyorum. Biz hakkımızı istiyoruz!” diye konuştu.

 

“KİM BU VATANDAŞLARIMIZA EL UZATACAK?”

Ak Ailesinin yaşadığı sorunlara ilişkin konuşan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, “Mehmet Bey çok mağdur olduğunu söyledi. Tek gözlü bir odada 6 kişiyle beraber yaşadığını ve ön tarafta ise dükkan ürünleri sattığını gördük. Lavabosu ve banyosu olmayan bir ortamda, bir kişinin bile yaşam mücadelesi veremeyeceği yerde 6 kişilik ailesiyle beraber yaşıyorlar. Kim bu vatandaşlarımıza el uzatacak? Bu vatandaşlara el uzatılmayacak mı? Bu mağduriyetleri kim giderecek? Orada Diyarbakır’ın kültürüyle bağdaşmayan yapılar yapıldı. Şimdi o yapıların fiyatlarının yüz binlerce lira olduğunu görüyoruz. O insanların bu evleri alma durumları yok! Burada bir hak ihlali var. Bu insanlarımızın dertleri dinlenmeli, çözüm üretilmeli, vatandaşlarımızın derdine derman olunmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim