Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde çocukluğunun geçtiği evi Sanat evine çeviren Dicle Üniversitesi Makine mühendisi mezunu Şehmus Kaya, Sur çocukları için çalışmalar yapıyor. Youtube’den öğrendiği geri dönüşüm sanatını çocuklara ücretsiz olarak eğitim veren Kaya, sokaklarda yaptığı resimleri ise yine çocuklarla birlikte yapıyor. Yaptığı çalışmalarla çocuklara sanatı aşılamak istediğini söyleyen Kaya, Sur’u sanatsal etkinliklerle kalkındırmayı amaçladığını ve yaptıkları çalışmaları da sergi açarak çocuklara mutlu etmek istiyor.

 

 

“ÇOCUKLARA BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN SERGİSİNİ AÇMAK İSTİYORUM”

Çocuklarla birlikte yaptığı çalışmaların sergisini açmayı hedeflediğini söyleyen Kaya, “Burası 20 seneden beri tanıdığımız, yaşadığımız sokaklardır. 10 yaşından beri burayı nasıl kalkındıracağımız hep düşünüyordum. Bir yeteneğim yok yeteneğimi öncelikle Youtube’den video izleyerek edindim geri dönüşüm malzemeleri nasıl kullanılabildiğini öğrendim. Burada özellikle çocuklara sanatsal çalışmaları öğretmeye çalışıyorum. Hayalimi yavaş yavaş gerçekleştirmeye çalışıyorum inşallah bu bir başlangıç bu başlangıcı daha da ileriye götürebilirim daha güzel sergiler daha güzel günlerde çocuklara bir şeyler aşılamak bir şeyler paylaşmak istiyorum. Sur’da çocuklara el işi, resim sanatsal yönden keyif alabilecekleri etkinlikler yapıp burada ya da Diyarbakır’da başka mekanlarda sergi açmak istiyorum. Açacağımız sergilerde çocuklara faydalı olmak adına bir şeyler yapmak istiyorum.” Diye konuştu.

 

 

“MEKAN ÜCRETSİZ VE HERKESE AÇIKTIR”

Sanat evinin herkese açık olduğunu belirten Kaya, “Herkesin gelip burada ücretsiz bir şekilde çalışabilmesini streslerini atabilecekleri bir yer yani genellikle sanatsal anlamda insanları buraya çekmek yazarından tutun şairine kadar her türlü insanın gelebileceği bir ortam sağlamak amacıyla herkese açıktır. Genellikle burası geri dönüşüm malzemelerinden topladığım ürünlerden yapmış olduğumuz çalışmalar var.  Çam kozalağı, taşlardan çiçek, gülkurusu, ağaç köklerinden yapmış olduğum hal hal tarzı çalışmalarım var. Sur’u sanatsal etkinlikler ile kalkındırmaya çalışıyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim