MÜCADELE- Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından “Sur Dışı Benusen Çevre Düzenleme Projesi” adıyla hazırlanan çalışma, 26 ile 45 nolu burç arasında kalan bin 172 metrelik bir hat boyunca 36 bin 157 metrekarelik alanı kapsıyor.

 

Projede yürüyüş yolları, seyir terasları, bisiklet yolu, bisiklet park alanları, açık etkinlik alanları, anı fotoğraf noktaları, turizm danışma bürosu yer alıyor.

 

FOTOĞRAF NOKTALARI OLUŞTURULACAK

Ziyaretçilerin Diyarbakır Surlarını daha iyi izleyebilmelerinin hedeflendiği projede, Benusen, Yedi Kardeş ve Melikşah burçlarının ihtişamını ön plana çıkaracak şekilde seyir terasları ile anı fotoğraf noktaları oluşturulacak.

 

Tarihi dokunun özellikleri ve farklı kullanıcı gereksinimleri dikkate alınan projede, geçmiş ile bugün arasında köprü oluşturacak şekilde fiziksel ve sosyo-kültürel bütünlük sağlanacak.

 

KENTSEL PEYZAJ ÖĞELERİ TARİHİ KİMLİĞE UYUMLU OLACAK

Alanın tarihi kimliği ve bulunduğu bölge dikkate alınarak kullanılacak kentsel peyzaj öğelerinin biçim, renk, doku gibi özellikleri bakımından uyumlu olması dikkate alındı.

 

Yaya öncelikli ulaşım planı ile hazırlanan projede, tarihi doku ve çevresindeki trafik akışını bölgeden uzaklaştırılarak otopark kullanımı tarihi doku dışında tutulacak.

 

İHALESİ YAPILDI

22 Mart’ta yapılan ihaleye 2 firma katıldı. İhalede firmaların teklif mektupları açıklanarak dosyalarında eksiklik olup olmadığı incelendi.

 

İhaleyi kazanan firma yasal mevzuat gereği belirlenen sürede teklifler incelendikten sonra açıklanacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim