Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde, tarihi Suriçi'ndeki Ulu Camii'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği ve 110 sporcunun yer aldığı Oryantiring Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılıp dereceye giren yarışmacılara Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu hem madalya, hem de kitap ödüllerini takdim etti.

 

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, "Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, Diyarbakır Valiliği, Sur Kaymakamlığı ile çalışmalar yaparak Sur'daki gençlerimizle birlikte Diyarbakır'da manevi olan Ulu Cami'nde Oryantiring Etkinliği düzenledik. Amacımız bu pandemi sürecinde çocuklarımızı oryantiring sporuyla tanıştırmaktır.  Şuan tamamen Sur'da yaşayan çocuklarımızdan, gençlerimizden oluşan 110 kişilik bir katılımla Sur'da bir oryantiring faaliyeti düzenledik. Bundan sonra da İnşallah farklı branşlarda faaliyetlerimiz devam edecektir. Ben, bize katkı sunan tüm kamu kuruluşlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza, ilçe başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu sıkıntılı süreci de atlattığımız da, Diyarbakır'da çok daha farklı etkinlikleri birlikte yapacağız. Bugün tatil günü olarak, Pazar günü seçmemizin nedeni hem yasaklardan dolayı, hem de pazar günü çocuklarımız daha rahat bir şekilde Ulu Cami'de, Dört Ayaklı Minare'de, yani Sur ilçemizde bir oryantiring etkinliğini yapmak için düzenledik." diye açıkladı.

 

 

Diyarbakır Oryantiring İl Temsilcisi Murat Çavaş; "Bugün Suriçi Oryantiring Yarışması faaliyet raporlarında yer alan İkinci Suriçi Oryantiring Yarışması'nı yapıyoruz. Yine tarihi Suriçi'nde bulunan alana hedeflerimizi yerleştirdik. Birinci Suriçi Yarışması'ndan farklı olarak, yönler daha farklı hedeflere bırakılmıştır. Sporcularımız hedefleri bularak, yarışmamızı tamamlıyorlar. yarışmamıza sekiz yaştan elli beş yaş arasındaki sporcularımız katıldı. Bu yarışmanın bir özelliği oldu. Biz çocuk sporcularımızı çiftler halinde yarışmaya çıkardık. 18 Mart'ta Çanakkale Şehitleri ve Şehitlerimizi Anma Günü olarak Oryantiring Yarışması düzenleyeceğiz. Bugünkü yarışmamızın ödülü olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'müzün sunduğu madalyalar ile Sur Gençlik Merkezi Müdürümüzün takdim ettiği kitapları dereceye giren yarışmacılarımıza takdim edeceğiz. Suriçi tarihi zenginliklerle dolu bir yerdir. Bu sebeple de Türkiye'den ve dünyadan buraya oryantring sporcularımızı yarışmamıza davet ediyoruz." dedi.

 

Yarışmada bulunan ve gençlerle ikili diyaloglarda bulunan Ak Parti Sur İlçe Başkanı Murat Unat, "Oryantiring sporu bir yön bulma yarışmasıdır. belirlenen hedefleri belli bir süre içerisinde bulabilmek, koşarken düşünme sanatı üzerinden yapılan bir yarışmadır. Keza koşarken satranç oynamaya benzermiş. Özellikle koşarken düşünme üzerine yapılan bir yarışma olan Oryantiring'i Sur ilçemizde, ilk defa böyle bir organizasyonla yapıyoruz. Özellikle dezavantajlı çocuk grupları Sur'daki Merkez Mahallelerimizde toplayarak, böyle bir yarışma düzenledik. Pandemiden sıkılan gençlerimizi, özellikle motive etmek amaçlı böyle bir yarışma düzenlenmiştir. Gençlerimizi bundan sonraki sporsal etkinliklerde motive etmek amacıyla yaptığımız bir etkinliktir. Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze sunmuş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum." diye belirtti.

 

 

Yarışmacı Metin Canbey, "Bu yarışmaya katılmamdaki amaç, gençlerin evde boş boş bilgisayar başında oyunlar oynayacağına gelip burada yarışmaya, sosyal faaliyetlere katılsa da daha iyi olacağını düşündüğümden ötürü yer aldım. Zaten Diyarbakır maalesef ki sosyal etkinliklere aç bir şehirdir. Bu yarışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu sosyal faaliyetlerin devamını diliyorum. Keza şimdi bisiklet yarışması yapmayı düşünüyorlar. Portatif havuzun getirileceği söyleniyor. Diğer ilçelerimizde varmış da, Sur ilçemize yokmuş. Anıt Park'ta da kitap okuma etkinliklerin yapılacağı söyleniyor." diye aktardı.

Editör: TE Bilisim