Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Türk Kızılayı Sur Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaşarak gönülleri fethediyor.  Yardıma muhtaç ve kimsesizlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Türk Kızılayı Sur Şubesi, Ramazan ayında da toplam 300 gönüllü ile binlerce vatandaşa sıcak yemek dağıtıp kıyafet yardımı yaparken, ihtiyaç sahibi bazı ailelerin hesaplarına da 300-500 TL arasında para yatırıyor. Türk Kızılayı Sur Şube Başkanı Recep İdikutile, gönülleri fethetmek için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi.

 

“GÜNLÜK 1000 KİŞİYE YEMEK DAĞITIYORUZ”

Mücadele Haber: Kızılay’ın tam kapanmadaki çalışmaları nelerdir?

Recep İdikut: Kısıtlı dönem öncesinde 1000 tane tek başına yaşayan yaşlı nene ve dedelerimize yemek çıkarıyoruz. Aynı zaman da tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi mağdurlara da yemeklerini sefer taslarında evlerine götürüyoruz. Evleri yakın olanlarda kısıtlı dönemde şubemize gelip alıyorlar. Bunun dışında tespit ettiğimiz mağdur, anneleri babaları vefat etmiş kimsesiz tek başına kalan eşi cezaevinde olan, yatalak olan kısaca muhtaç sahibi olan vatandaşlarımıza da aynı zamanda market kartı alıp veriyoruz. Büyük bir kısmının hesaplarına 300-500 TL para yatırıyoruz ve sürekli kısıtlı dönemlerde hafta sonları 100 koli dağılıyorduk ve dağıtmaya da devam ediyoruz. Haftasının 2 günü Salı ve Çarşamba günü giydirmelerimiz vardır.

 

“BİR İNSAN MUTLU DEĞİLSE HİÇ KİMSE MUTLU DEĞİLDİR”

Kızılay ailesi olarak gücümüz neye yetiyorsa sürekli 7/24 saat telefonlarımız açık ve onların yanındayız her hizmetten de kaçmıyoruz. Dicle üniversitesi’nin bünyesinde Güneydoğunun en son model bir aşevi açıldı. Bu aşevinde yemeklerimiz pişiyor orda pişen yemeklerimiz 2000 kişiye gönderiliyor. Aslında hedefimiz 5000 kişiye yemek dağılmaktı fakat pandemi ve sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı 2000’e düşürmek zorunda kaldık fakat ramazan sonrası her gün 5000 vatandaşımıza yemek ulaştıracağız. Bayramdan sonra her ilçeye 2000 şeklinde vereceğiz. Bunun dışında 450 mültecimize ekmek arası et dürüm ayran ile birlikte veriyoruz. Dicle üniversitesinde 250 refakatçi bahçede hastasını bekleyen vatandaşlarımıza da iftar yemeği götürüyoruz. 100 vatandaşımıza doğum hastanesinin önüne götürüyoruz, araştırma hastanesinde bekleyen 150 vatandaşımıza yemek götürüyoruz. Yani amacımız vatandaş mağdur olmasın bir insan mutlu değilse hiç kimse mutlu değildir. Aynı zamanda kadın kollarımız çocuk hastanesini ziyaret ettiler ve takriben 60 çocuğa yiyecek ve oyuncak dağıtıldı. Doğum hastanesine gidip doğum yapan annelere çocuk için veya anne için lazım olan ihtiyaçlarını karşılıyorlar nerede bir boşluk varsa imkânlarımız dâhilinde oraya koşmaya çalıyoruz.

 

Mücadele Haber: İhtiyaç sahibi biri nasıl başvuru yapabilir?

Recep İdikut: Bütün şubelerimizin telefonları daima açıktır kendileri şahsen de gelip başvuru yapabilirler internette her şubemizin numarası yazılıdır. Bizim arkadaşlarımız, komisyonlarımız ve genç Kızılay’ımız evlere gidiyorlar onların ihtiyaç durum tespitini yaptıktan sonra eğer gerçekten mağdurlarsa götürüp onların ihtiyaçlarını evlere teslim ediyoruz.

 

“500 KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ SAHADA ÇALIŞIYOR”

Mücadele Haber: Gönüllü çalışan kaç kişi var?

Recep İdikut: Bizim 300 gönüllümüz var. Bir hafta sonu 160 diğer hafta sonu 140-150 kişi çalışıyor. Merkez ilçeleri de sayarsak toplam 500 kişi sahadadır. Kimileri koli dağılıyor kimisi market kartı dağılıyor bazıları zekât işlemlerini yapıyor, ev tespiti yapıyorlar. Bazı vatandaşlarımız evlerine koli götürdüklerimiz rahatsızlandıkları için arayıp ilaç istiyorlar biz hemen bir gencimizi gönderip ilaçlarını aldırıyoruz. Yaşlıdır tek kalıyor sürekli yardım yaptığımız ilaç olsun ve ya buna benzer destekler hususunda yardım ediyoruz. Bazıları arıyor mesela canım domates çekti diyor gidip domates alıp veriyoruz.

 

“1000 ÇOCUĞA AYAKKABI VE KIYAFET ALIP EVLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ”

Mücadele Haber: Bayramda programınız nedir?

Recep İdikut: Bayram öncesi sürekli yardım yaptığımız ailelere hem gıda kolisi vereceğiz hem de sebze ve meyveden oluşan bir paket yapacağız. Ev de kalanların sayısına göre ekmek götüreceğiz, bayram şekeri götüreceğiz. İnşallah hedefimiz o yönde küçük çocuklarımıza hediyeler götüreceğiz. Çikolata, bisküvi falan vereceğiz. Hedefimiz aslında kısıtlama öncesinde 5000 çocuğu giyindirmekti ama şu an da 5000 eve gidip çocukları giyindirmek çok sıkıntı olduğundan 5000’den 1000’e indirdik 1000 çocuğa ayakkabı ve kıyafet alıp evlerine ulaştıracağız.

Editör: TE Bilisim