Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 'Sanata Destek Sağlığa Vefa' projesi kapsamında Sur ilçesindeki Fiskaya bölgesinde bulunan duvara Sanat Sokakta Sanatçıları tarafından koronavirüsle mücadele eden sağlıkçılar resmedildi. Resimde bir kız çocuğunun sağlık çalışanlarına uzattığı çiçeği, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu tarafından boyanarak tamamlandı.

 

 

“BİR VEFA BORCU, BİR JEST OLSUN DİYE RESİM YAPILDI”

Resimden sonra basın açıklamasında bulunan Vali Karaloğlu’nun açıklamaları şöyle, “Diyarbakır sokaklarında pandemi sürecinde çok büyük fedakarlıklarda bulunan on aydır gerçekten olağanüstü gayretler sarf eden sağlık çalışanlarımıza bir vefa borcu, bir jest olsun diye resim öğretmenimiz Nazlı Hanım ile Sanat Sokakta ekibi, Diyarbakır’ımızın sokaklarında bir duvarda sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek maksadıyla bir resim yaptılar. Biz de en son küçücük bir katkı sunduk. Resim konusunda yeteneğim olmasa da, arkadaşların yönlendirmeleriyle beraber bizim de bir katkımız oldu.

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EN BÜYÜK İYİLİK KONAN YENİ KURALLARA HARFİYEN UYMAK”

Pandemi süreci zor koşullarda devam ediyor. En çok emek veren kamu çalışanlarımızda sağlık çalışanlarımız. Elbette ki güvenlik görevlilerimizle sağlık çalışanlarımız da bu süreçte çok yoruldu ama en çok yorulanlarımız sağlık çalışanlarımız. Onlara çok teşekkür ediyorum toplum olarak. Ama onlara yapacağımız en büyük iyilik, alınan yeni tedbirlere, konan yeni kurallara harfiyen uyarsak onların işini çoğaltmamış oluruz. Onların yükünü hafifleterek aslında onlara en büyük iyiliği konan kurallara, pandemi konusunda konan kurallara uyarak yapmış oluruz. Şu anda ikinci dalga konuşuluyor, yeni tedbirler var. Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısından sonra açıklanan yeni tedbirler, İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgelerle, biz de Diyarbakır’da yeni tedbirleri uygulamaya başladık, denetimleri sıklaştırdık. Vatandaşımızdan isteğimiz, ricamız, talebimiz ne olur yeni kurallara, alınan yeni tedbirlere harfiyen uysunlar ki hem kendilerini korusunlar, hem sevdiklerini korusunlar, hem de özellikle sağlık çalışanlarımızın yükünü de artırarak onları çalışamaz konumuna getirmeyelim diye temenni ediyorum.

 

 

“SANAT SOKAK’TA EKİBİNE VE BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ben tekrar bu güzel jesti yapan resim öğretmenimiz Nazlı Hanım’a, Sanat Sokak’ta ekibine ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte, Diyarbakır’da yaşayan her bir vatandaşımızla iş birliği yaparak, bu pandemi sürecinden başarıyla çıkacağımıza inancımı tekrar ifade ediyor, hepinize teşekkür ediyorum.“

Editör: TE Bilisim