MÜCADELE HABER- Diyarbakır tarihinde önemli bir yeri olan Malabadi Köprüsünü ziyaret eden Vali Karaloğlu, köprünün tanıtımında mihmandarlık yaparak vatandaşlara bu yönde yardımcı olan çocuklardan köprünün tarihi hakkında bilgi aldı.

 

Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Karaloğlu, Abdussamet Islanmaz isimli bir vatandaşımızdan Malabadi Köprüsünün hikayesiyle birlikte Diyarbakır türküleri dinledi. Silvan yolu üzerinde bulunan ve 12. yüzyılda Artuklular döneminde inşa ettirilen tarihi köprü ve çevresinde incelemelerde bulunan Karaloğlu, yetkililere çevre düzenlemesine yönelik talimatlar verdi. Malabadi Köprüsünü ziyarete gelen ve köprünün üzerine kurulu olduğu Batman çayında balık tutan vatandaşlarla, sıcak bir sohbet gerçekleştiren Vali Karaloğlu, vatandaşlarla birlikte balık tuttu.

 

KAYMAKAMLIĞI ZİYARET ETTİ

Malabadi Köprüsündeki incelemelerinin ardından Silvan’da yapılacak toplantı öncesi Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Karaloğlu, burada Kaymakam Mehmet Uslu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ilçe hakkında Kaymakam Uslu’dan bilgiler alan Vali Karaloğlu’na yine Uslu tarafından Silvan’ı ve değerlerini temsil eden ahşap hediyeler takdim edildi. Görüşme sonunda ikili Silvan’ın sorunlarının ele alındığı toplantıya geçti.

 

SİLVAN HER YÖNÜYLE MASAYA YATIRILDI

Vali Karaloğlu Başkanlığında yapılan toplantıya; Kaymakam Mehmet Uslu, İlçe Jandarma Komutanı Adalet Gökçe, Silvan Jandarma Alay Komutanı Fatih Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Aral, Belediye Başkan Yardımcıları Ferzende Tekin ve İlhan Baykara ile ilçe kurum müdürleri ve ilçe müftüsü katıldı.

 

Sosyo-ekonomik durumdan turizme, kamusal hizmetlerden gençliğe dönük faaliyetlere kadar Silvan’ın ele alındığı toplantıda, yetkililerden yapılan ve devam eden çalışmalar ile yatırımlar hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, özellikle Silvan Baraj Projesinin üzerinde durdu.

Yaşanan sıkıntıların da konuşulduğu toplantıda Karaloğlu, çözüm önerileri konusunda yetkililerle istişarelerde bulundu.

 

TARİHİ CAMİ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Toplantı sonrasında 12. yüzyılda Artuklular tarafından inşa edilen tarihi Selahaddin-i Eyyubi camini ziyaret eden Vali Karaloğlu, burada yaptığı incelemelerin ardından, caminin çevresinde bulunan bir çay bahçesinde vatandaşlarla çay eşliğinde sohbet etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sohbette vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Karaloğlu, vatandaşlarca sorulan soruları tek tek cevaplandırdı.

Editör: TE Bilisim