Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Amedspor’un yeni Başkanı Vechettin Alsaç ise, Amedspor’un hedefi sadece ligde kalmak olmadığını belirterek, başarı için ne gerekiyorsa ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.  Göreve gelirken  takımın herhangi bir yapısının olmadığına dikkat çeken Alsaç, “Biz en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Başarı için her yolu denemeye hazırız” dedi.

 

Sponsorluk konusuna da değinen yeni başkan Alsaç, “Bu hafta içinde sponsor için görüşmelerimiz olacaktır. Amedspor şehrin markasıdır. Kimse bize reklam vermez ise o zaman gerekli açıklamamızı yapacağız” dedi. Amedspor Kulübü’nün ağustos ayında yapılan 4. Olağanüstü Genel Kurulu toplantısında yeni başkan seçilen iş insanı Vechettin Alsaç, As Başkan İhsan Avcı ve Teknik Direktör Aykan Atik ile birlikte transfer ve projelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

 

“AMEDSPOR’UN HEDEFİ SADECE LİGDE KALMAK OLAMAZ”

Hedeflerine ilişkin konuşan Kulüp Başkanı Vechettin Alsaç, “Amedspor’un hedefi sadece ligde kalmak olamaz ama kendi gerçekliğimizi de bilmemiz gerekiyor. Biz buraya geldiğimizde bir takım yapısı yoktu biz bunu kurarken içten içe en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Ligin sürecinde belli olacak bir şeydir. Başarı için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu hafta için de sponsor için görüşmelerimiz olacaktır. Amedspor şehrin markasıdır. Kimse bize reklam vermez ise o zaman gerekli açıklamamızı yapacağız” dedi.

 

Koornavirüs testlerinin kendileri için büyük bir yük olduğunu kaydeden Alsaç, “Haftalık Covid-19 testlerini yapıyoruz. Bu bizim için bir yüktür inşallah bunu aşarız. Haftalık 15-25 bin arası bir masrafı var. Bu bize bir masraf oluyor. Şuana kadar pozitif çıkan olmadı” dedi.

 

Alsaç, “Maç yayını hakkında bizimde bir bilgimiz yok. Misli.com dijital yayın hakkını aldı. Öncesinde bizim farklı bir planlamamız vardı. Sadece telefonda değil profesyonel bir ekiple Youtube üzerinde bir çalışmamız vardı. Misli.com ile yapılan yayın hakkından dolayı bu engel olur mu bilmiyoruz. Bunu birkaç güne netleştiririz” diye konuştu.

 

 “BİZE SPORCU DEĞİL YOL ARKADAŞI OLUN DEDİK”

Toplantıda konuşan Asbaşkan İhsan Avcı ise, “İlk yaptığımız işlerden biri başkanlığını benim yaptığım bir transfer komitesi oluşturduk. Yeni prensip kararları aldık. 1. Hiçbir oyuncuyla menajer üzerinden iletişime geçmedik. 2. Kararımız ise son 3 yıldır 82 oyuncu gelmiş ve şuan da hiç biri yok. Önceliklerimizden biri de kalıcı bir omurga oluşturmaktır. Amaç istikralı bir kadro amaçlıyoruz. Amed’de yeni bir başarı öyküsü yaratmak iddiasıyla yola çıktık. Belki bugünden şampiyon olacağız demiyorum ama biz başarı öyküsü yaratacağız.  Öncelikle geçmişte çalıştığımız teknik direktörlerle tek tek görüp önerilerini aldık. Gelişi güzel transfer yapmadık.

 

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede daha önce farklı takımlarda oynamış oyuncuların hepsine ulaştık. Uygun koşulları olan varsa Amed’de oynama tekliflerini sunduk. Aklınıza gelebilecek her oyuncuya iletişime geçtik. Başarı öykümüze onları da dahil etmek istedik. Bize sporcu değil yol arkadaşı olun dedik.

 

“TAKIMIN BORCUNU TEK KALEMDE BİTİRDİK”

Başarı olur olmaz ona bir şey diyemem ama bizi izleyen her Amedspor’un taraftarı heyecanla coşkulu bir takım izleyecek, gönülden oynayacak ve tekmeye kafasını sokan eski Amedspor algısını yaratarak bir yaklaşımdı. Ayrıca sporun dışında ki birçok etkenlerden kaynaklı da spor kamuoyunda oluşturulan Amedspor algısının yarattığı negatif durumu da kaldırmaya çalışıyoruz. 20’ye yakın eski oyuncuların borcu, personel ve esnaf ödemelerin hepsini tek kalemde ödedik.  Son olarak görüştüğümüz 4-5 oyuncumuz var. Ligdeki ikinci maçımızda kadromuzu tamamlayacağımızı düşünüyoruz.”

 

“AMEDSPOR’U İSTENİLEN YERE GETİRECEĞİMİZE İNANIYORUZ”

Teknik direktör Aykan Atik de, “Şuana kadar 13 tane transfer yaptık. Aramıza katılacak başka oyuncular da olacaktır. Yeni bir, yönetim, teknik ekip ve takımız. Eski oyuncularla kısa bir çalışmamız oldu. Daha sonra Bolu’da 10 günlük bir kamp çalışması yaptık. Kamp dönemi yoğun geçti. Hem eski oyuncularımız hem de yeni oyuncularla birlikte kısa da olsa bir çalışma fırsatı bulduk.

 

Hazırlık dönemimiz devam ediyor. Lig başladıktan birkaç hafta da hazırlıklarımız devam edecektir. Zamanla üstüne koya koya devam edeceğimizi düşünüyorum. Biz Amedspor’u istenilen yere getireceğimize inanıyoruz. Kendim de zaten kulüp tesisinde kalıyorum. Ligimizde 7-8 takım iskelet kadrosunu korumuş üstüne de transferler yapmıştır. Şampiyonluğa oynayan tam görüntüsünde takımlar var. Ama benim için çok önemli değil. Bizi önce kendimiz ilgilendiriyor. Ben gittiğim her takımda başarılı olmak isteyen bir hocayım. Tutuğumu koparmaya çalışıyorum. Amedspor tesisler Süper lig ayarında ve çalışma ortamı gayet iyi. Oyuncularım da bunu farkında zaten. Oyuncularımın bu şehre bu camiaya layık olacağını düşünüyorum. Hepsiyle de hem ben hem de yönetim birebir konuştuk” dedi.

Editör: TE Bilisim