MÜCADELE HABER- Uygulamanın Facebook ile rahat rahat veri paylaşımını öngören sözleşmeyi kabul etmeyenlerin WhatsApp kullanamayacak olmasını açıklaması sonrasında tepkiler çığ gibi büyümüştü. Bazı kişiler yeni gizlilik koşullarını hiç okumadan onayladı ancak çoğu kişi buna izin vermek istemedi. Bu kişilerin 8 Şubat sonrasında WhatsApp kullanamayacak olması, diğer mesajlaşma uygulamalarına olan talebi arttırdı.

 

Avrupalı kullanıcılar yeni gizlilik koşullarını kabul etmeseler dahi uygulamayı kullanmaya devam edebilecekler. Türkiye'deki kullanıcılar için ise bu geçerli değil, yani biz koşulları ya kabul edeceğiz ya da hesabımızı sileceğiz.

 

Bu dayatma, Türkiye’deki kullanıcılar üzerinde önemli bir etki yarattı ve WhatsApp'a karşı bir öfke doğurdu. Çoğu kişi çareyi telefonlarına rakip uygulama Telegram'ı indirmekte buldu ve Telegram indirme oranlarında patlama yaşandı. Ayrıca yerli olan Bip uygulaması da yaşanan gelişmelerin ardından 100 binden fazla kişi tarafından indirildi.

 

Ünlü iş adamı Elon Musk tarafından yapılan bir öneri ise başka bir ismi öne çıkardı. Elon Musk, Signal isimli mesajlaşma uygulamasını insanlara önerince uygulamanın indirme oranlarında gözle görülür bir artış yaşandı. Signal Türkiye'nin en popüler ikinci uygulaması olmayı da başardı. Liderlik koltuğunda ise Telegram yer alıyor.

Editör: TE Bilisim