Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER-  Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle sokak hayvanları için hazırlık yaptıklarını belirten Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adnan Mengi, kedi evlerinin vatandaşların talepleri doğrultusunda uygun yerlere bırakılacağını söyledi. Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adnan Mengi, Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci’nin talimatıyla yaklaşan kış mevsimi nedeniyle sokak kedilerin dışarda kalmamaları ve onları korumak için 10 adet kedi evleri yaptırdıklarını söyledi. Yapılan kedi evlerinin başta kamu kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere vatandaşların talepleri de dikkate alınarak uygun yerlere kurulacağını ifade etti.

 

TALEP DOĞRULTUSUNDA KEDİ EVİ SAYISI ARTIRILABİLİR

Kedi evinin sayısını talebe bağlı olduğunu belirten Mengi, “Projeye 10 kedi eviyle başladık. Talep doğrultusunda kedi evinin sayısını artırıp sokak hayvanlarıyla barışık bir kent düşüncesini hayal ediyoruz. Sokak hayvanlarının özellikle kış mevsiminde zorluk çektiklerinin farkındayız. Bunula ilgili projelerimiz devam edecektir. Ayrıca sokak köpekleri için de park ve bahçelere su ve mama kabı bırakmayı düşünüyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bırakılan kedi evi ve mama kaplarının herkesin sorumluluğunda olduğu bilinmelidir. Sakak hayvanlarımız hepimizin sorumluluğunda ve onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.  

 

 

“KEDİLER VE ONLARA BAKAN HAYVAN SEVERLER ÇOK MUTLUYDU”

Diyarbakır polis lojmanlarına yerleştirilen kedi evini ziyaret eden HAYTAP Diyarbakır Temsilci Sevgi Ekmekçiler, “Yenişehir Belediyesinin yaptırdığı kedi evlerini ziyaret ettim. Kediler ve onlara bakan hayvanseverler çok mutluydu. Önümüz kış, başlarını sokacak bir evleri var artık. Polis lojmanlarının tüm sitelere ve lojmanlara örnek olmasını istiyorum. Emniyet teşkilatımıza ve Yenişehir belediyesine minik dostlarımızı da unutmadıkları için çok teşekkür ederim.”dedi.

 

Editör: TE Bilisim