MÜCADELE- Çocuklara spor bilincini aşılamak ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla Yenişehir Belediyesi'nin başlattığı ücretsiz yüzme kursu, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan tüm çocukların havlu, terlik, yüzme gözlüğü, bone, mayo, şort ve çanta ihtiyaçları karşılanarak devam ediyor.

 

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci’nin talimatları ile Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile şu ana kadar eğitmenler tarafından 1000 çocuğa yüzme kursu eğitimi verildi.

 

KAPALI YÜZME HAVUZLARINDA DEVAM EDECEK

7-15 yaş arası çocuklar için yürütülen Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın Projesi ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Beşikci, ilçede çocukların projeye yoğun ilgi gösterdiğini belirterek kış aylarında ise projenin kapalı yüzme havuzlarında devam edeceğini çocuklara söyledi.

 

Projenin çocuklara spor bilincini aşılama ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini Anlatan Başkan Beşikci,"Alanında uzman eğitmenlerin görev aldığı kursumuz Yenişehir ilçemiz Seyrantepe Yüzme Havuzu'nda gerçekleşiyor. Burada eğitmelerimiz çocuklarımızın suya karşı adaptasyonlarıyla yüzme eğitimine başlıyor. Yüzme bilmeyen çocuklarımıza yüzme nefes egzersizleri, suda nasıl ayak çırpılır ve yüzme tahtalarıyla havuzda ayak çırpma, sağ-sol kol çırpma, serbest yüzme rotasyon, sırt üstü yüzme gibi tüm yüzme stillerini uygulamalı şekilde öğretmektedirler. Projemizi başlattığımız günden bu yana 1000 çocuğumuza bu eğitimler verildi. Çocuklarımızın ilgisi çok büyük bu projemize, bizler de onların eğlenceli ve eğitici bulduğu bu projemizi kış aylarında da kapalı yüzme havuzlarında devam ettireceğiz.’’ dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim