MÜCADELE- Yeşil Yıldız Derneği Başkanı Yahya Öger törende yaptığı konuşmada, Elazığ için şimdiye kadar kitap konusunda yapılan en büyük kampanyaya imza atmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Yazıkonak Belediye Başkanımız sayın Hatif Çadırcı bey tarafından Yazıkonak için böyle bir teklif geldiğinde dernek olarak gönüllerimize çağrıda bulunduk. Çağrımıza karşılık veren birçok gönüllümüz de beraber Deniz Feneri Derneği Yazıkonak başta olmak üzere diğer belde öğrencilerine 60 bin yardımcı ders kitabı ve kaynak kitap göndererek en büyük destekçimiz oldu. Bununla beraber diğer bağışçılarımız 5 okulumuzun kütüphanesine takriben biner kitap bağışında bulundular. Beldemizde bulunan okul kütüphanelerine ciddi bir kitap takviyesi oldu. Bu tür çalışmalarımız dönem dönem diğer illerimiz ve ilçelerimizde de devam edecektir. Gençlerimizi kitapla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

 

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı ise, Yazıkonak Belediye Başkanlığı olarak beldedeki eğitim gören öğrencileri okumaya teşvik etmek için yeşil Yıldız Derneği ve Deniz Feneri Derneği işbirliğinde bugün buradan 60 bin ortaokul ve lise ders ve kaynak kitapları ile 2 ilkokul 2 ortaokul ve 1 lisedeki kütüphanelerine 5 bine yakın okuma kitabı bağışında bulunduğunu söyledi.

 

Yeşil Yıldız Derneği ve Deniz Feneri Derneği’ne ve bireysel anlamda kampanyamıza destek veren diğer kuruluş ve vatandaşlarımıza Yazıkonak öğrencileri adına teşekkür eden Başkan Çadırcı, “Amacımız Yazıkonak’ta bir okuma seferberliği başlatmak ve gençliğimizi kitapla buluşturmaktır. Gelecek günlerde ülkemizin kaderini değiştiren bu çocuklarımızın iyi bir yerlere gelmelerine bir nebze de olsa yardımcı olmaktır. Umut ederiz ki çok yakın zamanda Yazıkonak beldemizde yapımını planladığımız kültür merkezimizi de faaliyete geçiririz. Gençlerimizin sosyal kültürel ve diğer aktivitelerde de katılımını sağlama noktasında çalışmalarımızı bitirme gayretinde oluruz” dedi.

 

Kitap teslim törenine, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Canan Şavlı, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, STK temsilcileri katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim