MÜCADELE- HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Türkiye’nin birçok yerinde tepkiye neden olan yüksek elektrik faturaları ile sayaçların elektrik direklerinin üzerine çıkarılması konularıyla ilgili, Enerji ve Tabi Kayanklar Bakanı Fatih Dönmez’nin cevaplaması için bir soru önergesi verdi.            

 

HDP’li Taşçıer, “Vatandaşa güvenmeyen iktidar elektrik sayaçlarını direklere çıkarıyor. Bu haksız kazançlarınıza da vatandaş güvenmiyor.” Paylaşımıyla önergeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Meclis’e taşınan önerge şöyle, “Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ)’ın gerek abonelerine uyguladığı enerji tüketim fiyatlarındaki yüksek artışlar, gerekse görevi olan sayaç okuma bedellerine uyguladığı uçuk fiyatların yanı sıra sayaçları elektrik direklerinin üstüne yerleştirme uygulamasının tüketicide yarattığı huzursuzluk, başta Diyarbakır’ın Lice İlçesi olmak üzere birçok il, ilçe ve köylerde toplumsal olaylara neden olduğundan;

 

Bu bağlamda;

 

1) DEDAŞ’ın yoğunlaşan faturalara haksız hizmet bedeli yükleme şikayetlerine sessizliğiniz nedeni nedir?

 

2) Enerji Tüketim Fiyatları konusunda bir açıklamanız ve çözümü konusunda bir çalışmanız var mıdır?

 

3) Elektrik sayaçlarının direklere taşınmasının vatandaşta yarattığı kurumlara güvensizliği derinleştirdiğinden bu uygulamayı durdurmayı düşünüyor musunuz?

 

4) Özellikle çiftçilik yapan vatandaşlarımızın tarımdaki üretimi sulamalarla mümkün olduğu ve bu elektrik fiyatlarından dolayı birçok çiftçinin elektriğinin kesildiği dolayısıyla tarımdaki sulamanın yapılamamasından kaynaklı üretimin sıfır noktasına taşındığından haberdar mısınız, haberdar iseniz çözüm konusunda bir çalışmanız var mıdır?” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim