MÜCADELE HABER- Pandemi nedeniyle yaklaşık bir yıldır okul ve üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verildiği kaydedilen açıklamada, “Yükseköğretimde uygulamalı bölümlerin yüz yüze eğitime başlayacak olması, ayrıca okulların kademeli biçimde açılması büyük bir nüfus hareketliliğine yol açacaktır” denildi.  

 

Pandemi nedeniyle eğitimde sorunlar oluştuğuna ve bazı sınıfların kademeli olarak açılmasıyla hareketliliğin başlayacağına dikkat çekilen açıklamada,  özetle şöyle denildi: “Ancak okulların açılma tarihleri net iken eğitim emekçilerinin aşılanma süreci başlatılmamış, program dahiline alınmamıştır. Bu şekilde aşılanma programında gecikme yaşanması, bir kısım öğretmenler aşılanırken, bir kısmının aşılanmadan eğitime dahil olması her iki taraf için de risk oluşturmaktadır. Yükseköğretimde uygulamalı bölümlerin yüz yüze eğitime başlayacak olması, ayrıca okulların kademeli biçimde açılması, etkileyeceği ekonomik ve sosyal alanlarla birlikte büyük bir nüfus hareketliliğine yol açacaktır. 

 

Bu sebeplerle ve sırasıyla; 

 

     .     İlçe ve merkez okulların kademeli olarak yüz yüze eğitime başlamadan önce eğitim emekçileri ve çalışanlarının aşılanma programına alınmaları, 

 

Yüz yüze eğitime başlayabilmek için, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin aşılanmasına bir an önce başlanmasını, 

Yüz yüze eğitim öğretime geçilmeden meslek yüksekokulu ve üniversite öğrencilerinin aşı programına alınmasını, 

 

Üniversiteler de dahil olmak üzere eğitim kurumlarının tamamında görev yapan, taşeron işçilere, servis, kantin, yemekhane vb. alanlarda çalışanların aşı programına dahil edilmesini, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak talep ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim