Devrim AKTÜRK

MÜCADELE- Sur olaylarından dolayı evini terk etmek zorunda kalan ve kiracı olarak ayda 700 TL kira parası ödediğini söyleyen Zübeyde Turan’ın Sur’daki evi, Sur Belediyesi ekiplerince metruk yapı olduğu öne sürülerek yıkılma kararıyla karşı karşıyaydı. Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Turan’ın ikametini metruk gösterilen yapıdaki eve alması, evine taşınması, elektrik ve su aboneliklerini yapması, bu adımları atması dahilinde evini yıkmayacaklarını söylemişti. Bunun üzerine Kaymakam Çiftçi’nin tüm şartlarını yerine getiren Zübeyde Turan’ın metruk olarak gösterilen yapısının yıkım kararı, Sur Belediyesi Başkanlığı ekiplerince iptal edildi.

 

 

Açık Kapı Bürosu tarafından Zübeyde Turan’a şu bilgi iletildi; "Sayın Zübeyde Turan;

 

Açık Kapı Bürosu' na 15.08.2021 tarihinde yapmış olduğunuz 5684490 no'lu başvuru sonuçlanmıştır. Sur Belediye Başkanlığı; Sayın Zübeyde Turan, söz konusu başvurunuza istinaden yıkım kararı iptal edilmiştir. Bilgilerinize sunarım.”

 

NE OLMUŞTU

Sur’da 2015 yılında yaşanan Sur Olayları nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan Zübeyde Turan, geçen süre içinde evinin, ‘metruk yapı’ olarak bildirildiği için Sur belediyesince yıkım kararı alındığını söylemişti. Bunun üzerine DEVA Partisi ile Saadet Partisi Diyarbakır İl Yönetimi Turan’a destek olmak için ziyarette bulunurken, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi gazetemize konuşmuştu. Metruk yapılarda genel sağlığı etkileyen madde bağımlılığı, fuhuş vb. amaçlı kullanılan evlerin varlığından söz eden Çiftçi, “Biz para verip ev yıkma derdinde değiliz. Evini metruk halden çıkaranların evini karara rağmen yıkmayacağız. Bize bu konuda yardımcı olursanız Sur ve Surda yaşayanlar adına hayırlı bir iş yapmış olursunuz.” demişti.

Editör: TE Bilisim