Cilt sağlığı genetik faktörler, stres, beslenme, uyku düzeni ve mevsim geçişleri doğrudan etkiler. Kuru, karma, yağlı ve hassas olmak üzere 4 cilt tipi bulunur. Cilt sağlığı için öncelikle cilt tipinizi iyi bilmeniz ve cilt tipinize uygun ürünler kullanmanız gerekmektedir. Genç, canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için sadece bakım rutini yeterli değildir. Cildizin daha sağlıklı bir görünümü için bakım rutini dışında yediğiniz besinlere de dikkat etmeniz gerekir. Cildin kendini yenileyebilmesi için A, B, C gibi vitaminleri depolamasına ihtiyacı vardır. Antioksidan desteği sağlayan yiyecekler cildiniz üzerinde bir güç kalkanı oluşturur. Günlük beslenme listenizi cilt sağlığına iyi gelen besinlerle oluşturarak cildinizin erken yaşlanmasını önleyebilirsiniz. Ancak gün içerisinde severek tükettiğiniz bazı yiyecekler ya da içecekler cilt sağlığına büyük hasar veriyor. Sivilce, akne gibi sorunların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Ayrıca zamanla cildinizin kırışmasına ve sarkmasına bile sebep olabiliyor. Bu sebeple uzmanlar bu besinleri asla tüketmemeniz gerektiğini söylüyor. Cildinizin ve vücudunuzun erken yaşlanmasını istemiyorsanız bu besinleri ağzınıza bile sürmeyin. İşte cildi 10 kat hızlı yaşlandıran o besinler…

ŞEKER
 Şeker sağlık için çok zararlıdır. Fazla şeker tüketimi kilo alımına sebep olur, cildi kırıştırır ve sağlığınızı ciddi anlamda tehdit eder. Çok fazla şeker tüketmek, vücudunuzun glikasyon sürecini başlatmasına sebep olur. Bu süreç, cildinizin sıkı olmasını sağlayan kolajenlere zarar verir ve kırışıklık yapar. Genç bir cilt için şekere tamamen veda etmeniz önerilir.

Diyarbakırlı oyuncu başrolde! Kirli Sepeti final yapıyor Diyarbakırlı oyuncu başrolde! Kirli Sepeti final yapıyor

ASİTLİ İÇECEKLER
Asitli içeceklerin için de çok fazla şeker ve asit bulunur. Bu içecekler, dişlerinize zarar verir ve hatta lekenme bile yapabilir. Asitli içecekleri çok fazla tüketmek cilt sağlığınızı da bozabilir. 

TUZ
Aşırı tuz tüketimi vücudun susuz kalmasına sebep olur. Vücudunuz susuz kaldığında cildiniz hızlı bir şekilde nemini kaybeder ve kuruluk sorunu ortaya çıkar. Bu da cildinizin kırışmasına sebep olur.   Peynir, sucuk, cips, kraker ve mısır gevrekleri gibi sevilerek tüketen yiyeceklerde fazla miktarda tuz bulunur. Bu yiyecekleri tüketirken dikkatli olmak aşırıya kaçmamak gerekir.

TRANS YAĞ
Trans yağ hem kalbin hem de cildin en büyük düşmanıdır. Fast food ürünleri, derin yağda kızartılmış yiyecekler, margarin, konserve ürünler ve tüm abur cuburlarda trans yağ bulunur ve bu yiyecekler cilt sağlığını bozar. Trans yağ tüketimi cildi kırıştırır ve erken yaşlandırır. Bu besinleri tüketmek cildin 10 kat daha hızlı yaşlanmasına sebep olabilir.

BAHARATLI YİYECEKLER 
Cilt sağlığınızı koruyabilmek için baharatlı yiyeceklerden de uzak durmanız gerekir. Acı ve baharatlı yiyecekler, kan damarlarınızı genişleteceği için cildinizde gül hastalığının oluşmasına yol açabilir.

KAHVE
Kahve  birçok kişi tarafından sevilerek tüketilir. Kahve, idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Bu da vücudunuzdaki sıvının aşırı derecede boşaltımına ve cildinizin nemsiz kalmasına neden olabilir. Bu da cildinizin nemini kaybetmesine ve aşırı kurumasına sebep olur. Kuru cilt çok kolay bir şekilde kırışır. Cildiniz daha hassas hale gelir. Kahve içmekten vazgeçemiyorsanız su ile birlikte tüketmeye özen gösterin.

Kaynak: Haber Merkezi