Faiz artırımları sonrası kredi ödemelerinde ciddi artışlar yaşanırken konut alımları ve araba alımlarında da düşüş meydana gelmiş, piyasalar daralmaya başlamıştı. Şimdiyse konut alacaklar araştırmaya yapmaya devam ediyor. Milliyet'in haberine göre, 2 milyon liralık konut kredisinin ödemesi kaç lira olacak?

KONUT ALACAKLAR BAKMADAN OKUMADAN ALMAYIN!

Maraş merkezli deprem sonrasında da fahiş artış yaşayan konut fiyatları, şuan ortalama 3 milyon civarında seyrini sürdürüyor. Vatandaşlar ise konut almakta ciddi zorluk yaşarken birde üzerine faizlerin artması, kredi çekmeyi de bir hayli güç hale getiriyor. 1 milyon lira peşinat olarak kullanıp 2 milyon lira kredi çekmek isteyen bir vatandaş 120 ay vadede bunun geri ödemesini 8 / 9 milyon olarak yapıyor. Yani kredi kullanan bir kişinin alacağı paraya ekleme de yaparak bir konut alınırken ödeyeceği paraya ise üç konut alınabiliyor. Peki 2 milyon liralık kredinin aylık ödemesi kaç lira?

TL mevduata stopaj oranları yükseldi TL mevduata stopaj oranları yükseldi

İŞTE KONUT KREDİSİNDE TAKSİT TAKSİT ÖDENECEK MİKTAR

2 milyon liralık bir borçlanmayla kredi çeken bir vatandaş, 120 ay vadede 66 bin 430 liralık bir ödemeyi aylık yapmak durumunda.

Kaynak: Haber Merkezi