Diyarbakır’ın yarım asırdan fazlasına damga vuran Mücadele Gazetesi bünyesinde bir dönem çıkmış olan Sesin Gazetesi’nin 14 Ocak 1975 tarihli arşivindeki haberler dikkatimizi çekti. Okurlarımızla ulaştırmak için bakın Diyarbakır’da 49 yıl önce neler olmuş. İşte 14 Ocak 1975 tarihli manşetimiz:

“200 bin nüfuslu Güneydoğu Anadolu’nun merkezi kenti Diyarbakır'da 300'den fazla kıraathane ve kahve bulunduğu gazetemiz araştırma servisinin yaptığı bir incelemede saptanmıştır. Gazetemiz araştırma servisinin yaptığı incelemeye göre gizli işsizliğin çığ gibi büyüdüğü Diyarbakır il merkezin de 300 kıraathane ve kahve bulunmaktadır. Diyarbakır'daki bütün kahvelerin işsiz güçsüz ve öğrenciler tarafından dolup taştığı yapılan inceleme sonucu tespit edilmiştir. Diyarbakır'daki kahve ve kıraathane çokluğunu yetkili mercilerde işsizlikle bağdaştırmış, kahvelere olan rağbetin işsiz oranının fazlalığından olduğunu açıklamışlardır.

Öte yandan Diyarbakır'daki kıraathane ve kahvelerin belediye yetkilileri tarafından sık sık kontrol edilmediği çoğunun sağlığa aykırı bulunduğu öğrenilmiştir. Havalandırma tertibatının çoğunluğunda bulunmadığı kahvelerde kirli kâğıtlarla oyun oynandığı si- gara dumanlarının teneffüsü büyük ölçüde daralttığı yapı lan inceleme sonucu tespit e dilmiştir. Okul yakınlarında bulunan kahvehane ve kıraat hanelerde öğrencilerin boş vakitlerini öldürmesi de veliler tarafından genel bir şikâyet konusu olmuştur. Veliler o kul yetkililerinden ve Emniyetten öğrencilerin kahvehane ve kıraathanelerde vakit geçirmeleri için gerekli tedbirlerin alınmasını istemişler.”

İşte o günkü haberlerin görüntüsü:

Diyarbakır’da altın fiyatları hafta sonu ne durumda? Diyarbakır’da altın fiyatları hafta sonu ne durumda?

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER