Afganistan'da meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 250’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Yetkililer ölü sayısının artabileceği konusunda uyarılarda bulunurken deprem Pakistan'ın başkenti İslamabad'da da hissedildi.
EN ÇOK ETKİLENEN YER KUNAR VİLAYETİ
Afganistan Enformasyon Bakanlığından bir yetkili, gece saatlerinde meydana gelen deprem hakkında açıklamada bulundu. Depremden en çok etkilenen bölgelerin Kunar vilayetinde olduğunu, yolların toprak kaymaları nedeniyle ulaşıma kapandığını belirten yetkili, arama kurtarma çalışmalarının helikopterlerle yürütüldüğünü söyledi.
ÖLÜ SAYISININ ARTMASI BEKLENİYOR
Yetkili, depremde ilk belirlemelere göre 622 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1000'den fazla kişinin de yaralandığını, ölü sayısının yükselmesini beklediklerini dile getirdi.
"DEPREM CAN VE MAL KAYIPLARINA YOL AÇTI"
Afganistan geçici hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid de ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, depremde yaşamını yitirenlerin olduğunu doğruladı. Mücahid, "Ne yazık ki bugünkü deprem, doğu vilayetlerinde can ve mal kayıplarına yol açmıştır." ifadesini kullandı. Yerel yetkililer ve bölge sakinlerinin kurtarma çalışmalarına katıldığını aktaran Mücahid, merkezi yönetim ve çevre vilayetlerden ekiplerin de bölgeye doğru yola çıktığını kaydetti.
ÜLKEYİ VURAN EN ŞİDDETLİ DEPREMLERDEN BİRİ
Mücahid, "Hayatları kurtarmak için var olan tüm kaynaklar kullanılacaktır." ifadesine yer verdi. Yerel yetkililer, bunun, ülkeyi vuran en şiddetli depremlerden biri olduğunu aktardı. Öte yandan, bölgede biri 5,2 büyüklüğünde olan en az 2 artçı sarsıntı kaydedildi.