AK Parti teşkilatlarında uzun süredir merakla beklenen Diyarbakır İl Başkanlığı atama süreci resmiyet kazandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı karar doğrultusunda, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı koltuğuna iş insanı Hamit Sümer getirildi.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA
AK Parti Teşkilat Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Diyarbakır İl Başkanlığına Sn. Hamit Sümer atanmıştır. Bugüne kadar göstermiş olduğu özverili çalışmalarından dolayı Ömer İler’e teşekkür ediyor, yeni görevlendirilen il başkanımıza başarılar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

HAMİT SÜMER KİMDİR?
AK Parti’nin yeni Diyarbakır İl Başkanı Hamit Sümer, kentin hem siyaset hem de ticaret dünyasında yakından tanınan köklü bir aileye mensuptur.

BABASI ESKİ MİLLETVEKİLİ
Hamit Sümer, eski Devlet Bakanı ve 4 dönem boyunca Diyarbakır Milletvekilliği yapmış olan deneyimli siyasetçi Salih Sümer’in oğludur. Aynı zamanda eski Tarım Bakanı Mehdi Eker ile de akrabalık bağı bulunmaktadır.

Rojin Kabaiş'in babası Demirtaş ile görüşecek: İşte tarihi
Rojin Kabaiş'in babası Demirtaş ile görüşecek: İşte tarihi
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinden olan Hamit Sümer, başarılı bir iş insanıdır. Uzun yıllardır Bismil ve Silvan bölgelerinde tarım, üretim ve ticaret alanlarında aktif olarak faaliyet göstermektedir.

GÖZLER YÖNETİM KURULUNDA
Sümer'in, önümüzdeki günlerde yeni il yönetim kurulunu belirleyerek kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Muhabir: Fatih Suruç