Finans analisti İslam Memiş’ten beklenen kritik değerlendirmeler geldi. Memiş, mevcut fiyat düşüşlerinin piyasanın doğal bir döngüsü olduğunu ve bu geri çekilmelerin kalıcı bir trendden ziyade kısa vadeli bir mola olarak görülmesi gerektiğini savunuyor.
Öte yandan orta ve uzun vadeli projeksiyonlarında yükseliş beklentisini koruyan analist, piyasada yön arayışının sürdüğü bu dönemde stratejik davranmanın önemine vurgu yapıyor.

YATIRIMCILARIN EN BÜYÜK DÜŞMANI “PANİK”
Piyasalardaki oynaklığın bir süre daha devam edebileceğine dikkat çeken İslam Memiş, yatırımcıların en büyük düşmanının "panik" olduğunu ifade ediyor.
Yatırım tavsiyesi değildir diyerek açıklamalar yapan uzman isim, kısa vadeli fiyat hareketlerine bakarak duygusal kararlar verilmemesi gerektiğini hatırlattı.
Memiş, elinde nakit bulunduranlar için mevcut seviyelerin aslında kademeli bir alım fırsatı sunabileceğine işaret ediyor. Yatırımcının sükunetini korumasının, uzun vadedeki kazanç potansiyelini maksimize edeceğini belirten analist, piyasadaki gürültüye değil, temel hedeflere odaklanılması gerektiğini dile getiriyor.
HAZİRAN AYINI İŞARET ETTİ
Özellikle yılın ikinci yarısına dair beklentilerini netleştiren Memiş, haziran ayını işaret ederek piyasada yeni bir devrin kapılarının aralanabileceğini, bu tarihten itibaren hedeflere ulaşılması durumunda pozisyonların yeniden revize edilmesinin sağlıklı olacağını ifade ediyor.



